Αρχική » Κυριακάτικο παζάρι -Παρεμπόριο

Κυριακάτικο παζάρι -Παρεμπόριο

by admin

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, το διαχρονικό μεγάλο πρόβλημα του παράνομου παζαριού δυστυχώς παραμένει άλυτο, καθώς κάθε Κυριακή γινόμαστε μάρτυρες της χαώδους εικόνας που επικρατεί μπροστά από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και πέριξ του Ηλεκτρικού Σταθμού, με τα απλωμένα σεντόνια, όπου πουλιέται κάθε είδους πραμάτεια, μέχρι και τρόφιμα, ενώ παράλληλα το λαθρεμπόριο τσιγάρων οργιάζει.

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, αναδεικνύει φυσικά την έλλειψη προσωπικού στους αρμόδιους φορείς ελέγχου και αστυνόμευσης, που παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν, εν τούτοις, κρίνοντας από το αποτέλεσμα, αδυνατούν να διαχειριστούν την επιτακτική και συστηματική ανάγκη καταστολής της παρανομίας που διαδραματίζεται στον «σύγχρονο» Πειραιά, ο οποίος δυστυχώς τείνει να μετατραπεί σε τριτοκοσμική παζαρούπολη.

Στον αντίποδα αυτής της απαράδεκτης και προσβλητικής για την πόλη μας εικόνα, βρίσκεται το νόμιμο και στεγασμένο εμπόριο, που ήταν και θα παραμείνει για καιρό όπως φαίνεται ο εύκολος στόχος που η Πολιτεία χτυπά αλύπητα, ενώ παράλληλα αποδεικνύεται περίτρανα η αδυναμία της να αντιμετωπίσει μια χρόνια παθογένεια της ελληνικής οικονομίας,  αυτή του λαθρεμπορίου και του παρεμπορίου, που συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην παρατεταμένη αιμορραγία των δημόσιων ταμείων και του νόμιμου εμπορίου.

Αισθανόμαστε αδικημένοι, που την ίδια στιγμή επιχειρήσεις-μέλη μας πληρώνουν τα ανάλογα δημοτικά τέλη, για κατάληψη μισού μέτρου πεζοδρομίου και τα αναλογούντα πρόστιμα όταν προκύπτουν μικροπαραβάσεις.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ανεχτούμε πλέον αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη, οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες και η αυστηρή αστυνόμευση να συνεχίζονται κάθε Κυριακή, για την τήρηση της νομιμότητας, την παρεμπόδιση παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών, την αποτροπή του ιδιαίτερα μεγάλου λαθρεμπορίου τσιγάρων και την αποφυγή λειτουργίας  ενός παράνομου παζαριού στην περιοχή μας.

Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα στους Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γεν. Γραμματέα Εμπορίου &  Προστασίας Καταναλωτή, Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Πειραιά, Ειδικό Γραμματέα ΥΠΕΕ, Δ/νση Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά, Πρόεδρο ΕΦΕΤ, καταθέτοντας εγγράφως την έντονη διαμαρτυρία μας καθώς και φωτογραφικό υλικό με αίτημα  να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 

Οι περιστασιακές προσπάθειες από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Πειραιά, να περιορισθεί ή να ελεγχθεί  η κατάσταση αυτή,  διαχρονικά έχουν αποβεί άκαρπες.

Οι επιχειρήσεις του Πειραιά, που πέρα από τις δραματικές συνέπειες της κρίσης αντιμετωπίζουμε και σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα συνδεδεμένα σε μεγάλο βαθμό με τις καθυστερήσεις εκτέλεσης των έργων του Τραμ και του Μετρό,   πληρώνοντας βέβαια παράλληλα και τα ακριβότερα ίσως Δημοτικά τέλη στην επικράτεια, πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε να έχουμε απαιτήσεις,  τουλάχιστον σε ότι αφορά τη τήρηση της νομιμότητας στη πόλη μας για τη προστασία του νόμιμου εμπορίου,  ώστε να επιχειρούμε σε ένα περιβάλλον φιλικότερο προς το καταναλωτικό κοινό και ελκυστικότερο στους επισκέπτες της.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την