Αρχική » Έναρξη κοινωνικής δράσης, που αφορά στην υποδοχή ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στα καταστήματά του Πειραιά

Έναρξη κοινωνικής δράσης, που αφορά στην υποδοχή ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στα καταστήματά του Πειραιά

by admin

ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 1520

Πειραιάς,024/11/2023

Προς τις
Πειραϊκές Επιχειρήσεις
__________________

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επανερχόμενοι σε προγενέστερη επιστολή μας, σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά η  σημαντική κοινωνική δράση, που αφορά στην υποδοχή ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού στα καταστήματά μας και συγκεκριμένα:

Καταστήματα του Πειραιά θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες  σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας που θα επιλέξουν, για να υποδέχονται τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και τους συνοδούς τους, ώστε να απολαμβάνουν τις αγορές τους με άνεση ασφάλεια.

Στοχευμένες τροποποιήσεις στα οπτικοακουστικά ερεθίσματα του περιβάλλοντος των καταστημάτων, θα διαμορφώσουν μια πιο φιλόξενη συνθήκη για την κοινωνική παρουσία και των ανθρώπων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Θα δοθούν σχετικές οδηγίες στους καταστηματάρχες και στο προσωπικό, όπως επίσης και ειδική σήμανση για να αναρτηθεί στην είσοδο του καταστήματος.

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε:

  1. Θέσπιση συγκεκριμένων ωρών ησυχίας σε ημέρες και ώρες με χαμηλή επισκεψιμότητα στα καταστημάτων (π.χ Δευτέρα, Τετάρτη 3-5, Τρίτη, Πέμπτη 5-7), όπου η μουσική και τα φώτα θα χαμηλώνουν.
  2. Σήμανση και οδηγίες μέσω εικόνων καθώς η επικοινωνία μέσω εικόνων αποτελεί μία μορφή επαυξητικού και εναλλακτικού τρόπου επικοινωνίας και βοηθά ιδιαίτερα την επικοινωνία των παιδιών.
  3. Επίσκεψη στα καταστήματα κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Έτσι δείχνουμε όλοι έμπρακτα τον σεβασμό μας στα άτομα που το έχουν ανάγκη χωρίς κόστος και με έντονη την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των επιχειρήσεων, ενώ και οι επιχειρήσεις μας θα ωφεληθούν μέσω της προώθησης και της άμεσης και έμμεσης διαφήμισης που θα γίνεται ως φιλικές και προσβάσιμες στα άτομα που το έχουν ανάγκη.

Παρακαλούμε εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας και αποστέλλοντας στη γραμματεία του ΕΣΠ την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής.

Για τυχόν διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία, τηλ. 210 4176 318.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΝΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ

Γραφτείτε στο newsletter του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για να μάθετε πρώτοι τα νέα της αγοράς.

Βρείτε τις προηγούμενες μας ενημερώσεις: Εβδομαδιαία Ενημέρωση

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την