Αρχική » IRIS: Ο νέος τρόπος online πληρωμών και πως τον ενεργοποιήτε!

IRIS: Ο νέος τρόπος online πληρωμών και πως τον ενεργοποιήτε!

by admin

Η υπηρεσία online πληρωμών IRIS, η οποία υλοποιήθηκε και υποστηρίζεται από τη ΔΙΑΣ AE και τους εγχώριους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Viva Wallet) φέρνει νέες δυνατότητες για εύκολες συναλλαγές στο καταναλωτικό κοινό του Πειραιά και της χώρας και δίνει νέα εργαλεία στις Πειραϊκές επιχειρήσεις. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί το σύστημα TIPS (ΤΑRGET Instant Payment Settlement ), μία υπηρεσία υποδομών που έθεσε σε λειτουργία το Ευρωσύστημα το Νοέμβριο του 2018 και λειτουργεί στην Ελλάδα μέσω ΔΙΑΣ από το 2020.

Με τα νέα δρώμενα και την ανάγκη αποδοχής πληρωμών από συστήματα άμεσης πληρωμής όπως το IRIS για τις επιχειρήσεις υπάρχει το ερώτημα τι είναι το IRIS και πως το ενεργοποιώ;

Τι είναι το IRIS

Όπως αναγράφεται στην σελίδα της Τράπεζας Πειραιώς (piraeusbank.gr) :

Η υπηρεσία IRIS payments – Ηλεκτρονικό Κατάστημα είναι μία εναλλακτική λύση άμεσων (online) πληρωμών που δίνει τη δυνατότητα στον πληρωτή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος να πραγματοποιεί τις αγορές του με απευθείας χρέωση του τραπεζικού του λογαριασμού χρησιμοποιώντας το internet banking της τράπεζας που συνεργάζεται. Στην υπηρεσία υποστηρίζονται τα internet banking της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Viva, καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν των χρηστών internet banking της Ελλάδας.

Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας των προϊόντων ή υπηρεσιών στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eShop) της επιχείρησης, στην επιλογή του τρόπου πληρωμής εμφανίζεται ως μέσω πληρωμής και η υπηρεσία IRIS payments. Η διαδικασία για την πληρωμή μέσω IRIS payments γίνεται ως εξής:

  • Επιλέγει την υπηρεσία IRIS payments ως τρόπο πληρωμής, μέσα από το διαδικτυακό χώρο του εμπόρου.
  • Επιλέγει «Δημιουργία QR Code» για να σκανάρει το QR από το mobile banking τους ή επιλέγει την τράπεζά του και αυτόματα θα μεταφερθεί στο ασφαλές περιβάλλον του e-banking της τράπεζας.
  • Εισέρχεται στο περιβάλλον της τράπεζάς του και μετά την ασφαλή σύνδεσή του ενημερώνετε με τις λεπτομέρειες της πληρωμής.
  • Δίνοντας την έγκριση του πραγματοποιεί την πληρωμή με μεταφορά πίστωσης από τον τραπεζικό λογαριασμό του.
  • Ολοκληρώνει την πληρωμή.
  • Αυτόματη επιστροφή του πελάτη στο ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) της επιχείρησης, όπου εμφανίζεται και το μήνυμα ολοκλήρωσης της συναλλαγής.

Πλεονεκτήματα για το ηλεκτρονικό κατάστημα

  • Άμεση ενημέρωση της επιχείρησης για την εκτέλεση της πληρωμής.
  • Εγγυημένη και ανέκκλητη είσπραξη της πληρωμής.
  • Παροχή ενός επιπρόσθετου και εναλλακτικού τρόπου πληρωμής για τους πελάτες σας, ώστε να ολοκληρώνουν τις πληρωμές τους με ευκολία και ασφάλεια.
  • Ημερήσια παραλαβή αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού αρχείου εκκαθάρισης συναλλαγών για την ενημέρωση των συστημάτων της επιχείρησης και τη λογιστική τακτοποίηση των πληρωμών που έχει λάβει στο λογαριασμό της στην Τράπεζα Πειραιώς.

Στα πλεονεκτήματα του IRIS περιλαμβάνονται η άμεση πίστωση 24 ώρες την εβδομάδα και τις 365 μέρες του έτους καθώς και η ταχύτητα και ευκολία χρησης του.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενεργοποιήσουν τις πληρωμές IRIS μέσα από την εφαρμογή e-banking της τράπεζας τους. Κάνωντας νέα συνναλαγή μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα IRIS όπου τους δίνεται η δυνατότητα να ολοκληρώσουν την συναλλαγή τους είτε Γράφοντας το κινητό ή ΑΦΜ το εγγεγραμένου στην υπηρεσία εμπόρου ή σκανάρωντας τον κωδικό QR που τους παρέχει ο έμπορος.

Η συναλλαγή παίρνει μόλις μερικά δευτερόλεπτα και ο καταναλωτής και ο έμπορος ενημερώνονται άμεσα για την επιτυχημένη μεταφορά.

Σημαντική σημείωση είναι το ημερήσιο όριο συνναλαγών της υπηρεσίας IRIS που αυτή τη στιγμή είναι στα 500€.

Οι Τράπεζες οι οποίες συμμετέχουν στην υπηρεσία IRIS αυτή τη στιγμή είναι:
Τράπεζα ΠειραιώςΕθνική ΤράπεζαEurobank Alpha BankΣυνεταιριστική Τράπεζα ΗπείρουViva Wallet

Επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία θα πρέπει να κατεβάσουν την εφαρμογή της τράπεζας τους και να ενεργοποιήσουν τις πληρωμές IRIS την τράπεζα ή να κλείσουν ένα με ραντεβού στην τράπεζα τους.

Η υλοποίηση στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορεί να γίνει είτε μέσω ΑΦΜ, τηλεφώνου στην ολοκλήρωση της παραγγελίας ή μεσω του κωδικού QR που θα λάβεται με την ενεργοποίηση του IRIS payments.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα βήματα στους παρακάτω συνδέσμους:

1. Eurobank, iris e-commerce

2. Alpha bank

3. Τράπεζα Πειραιώς

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την