Αρχική » Έναρξη Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πειραιά – OPEN MALL PIRAEUS!

Έναρξη Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πειραιά – OPEN MALL PIRAEUS!

by admin

Την έναρξη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πειραιά, του OPEN MALL PIRAEUS, ανακοίνωσε στη Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα 17 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νίκος Μανεσιώτης.

Στη Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης που χαιρέτισε την δράση την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική για τον Πειραιά και την αγορά της πόλης, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου δήλωσε την υποστήριξή του σε όλες τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για την επιτυχή υλοποίησή της.

Όπως ανέφερε ο κ. Ν. Μανεσιώτης η τρέχουσα κρίση και άλλα προβλήματα τοπικού χαρακτήρα έχουν επηρεάσει την παραδοσιακή αγορά του Πειραιά, ενώ την ίδια στιγμή, οι καταναλωτές στρέφονται για τις αγορές τους ολοένα και περισσότερο προς τα οργανωμένα εμπορικά κέντρα  για συγκεκριμένους λόγους.

Στο σημείο αυτό ακριβώς αποσκοπεί να παρέμβει η στρατηγική του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πειραιά, μια πιλοτική δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης, που σκοπός της είναι η πολύπλευρη βελτίωση των συνθηκών στις παραδοσιακές αγορές, που θα προσελκύσουν τον τοπικό καταναλωτή σε αυτές για τις αγορές του.

Ο Πειραιάς, όπως είπε, περιλαμβάνεται στις έξι πόλεις της Ελλάδας που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ανάλαβε να την υλοποιήσει, με στόχο την  οργανωμένη και συστηματική προβολή και ανάδειξη του εμπορικού κέντρου του Πειραιά και των πειραϊκών επιχειρήσεων, σε ενιαίο κέντρο με δυνατότητες που θα συνδυάζουν το πολιτιστικό ενδιαφέρον με την ψυχαγωγία, το αγοραστικό όφελος και την ποιοτική εξυπηρέτηση των καταναλωτών,  μέσα από συντονισμένες ενέργειες επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Το Open Mall Piraeus περικλείεται από τις οδούς Καραολή και Δημητρίου, Γρηγόρη Λαμπράκη, 2ας Μεραρχίας, Ακτή Μιαούλη, Ακτή Ποσειδώνος, Ακτή Καλλιμασιώτη, ΗΣΑΠ, Αλιπέδου, Κέκροπος και συμμετέχουν 102 -διαφόρων κλάδων- επιχειρήσεις που θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ανοικτού εμπορικού κέντρου.

Σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά έχουν προγραμματιστεί κοινές δράσεις,  εκδηλώσεις (μουσικές, θεματικές, πολιτιστικές κ.ά), θα τοποθετηθούν info kiosk για πληροφόρηση των καταναλωτών, έχει γίνει σήμανση της οριοθετημένης περιοχής και άμεσα τοποθετούνται μεγάλοι χάρτες της πόλης σε τρία κεντρικά σημεία με αποτύπωση της οριοθετημένης περιοχής. Περιλαμβάνεται φωτισμός, καλλωπισμός, καθαριότητα, διασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ, σήμανση ειδικών χώρων φορτοεκφόρτωσης, χρήση των τουριστικών τρένων ως μέσων προβολής του ΑΚΕ.

Στη Συνέντευξη παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γ. Μπενέτος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής  Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου και Οικονομικός Επόπτης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Π. Πολιτάκης, που τόνισε την σημαντικότητα της πιλοτικής αυτής δράσης και εξήρε τις προσπάθειες που κατέβαλλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς – παρά τις πολλές αντιξοότητες – για την υλοποίηση του έργου. Επίσης τόνισε ότι τόσο η ΕΣΕΕ όσο και η ΟΕΣΑΟΝΝΑ θα σταθούν αρωγοί και θα στηρίξουν τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς σε αυτή του την προσπάθεια.

Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠ κ. Τ. Παντελάκης, έδωσε το έναυσμα για την παρουσίαση της ηλεκτρονική πλατφόρμας, όπου η κάθε συμμετέχουσα επιχείρηση έχει ένα «υπό-site» όπου θα μπορεί να διαφημίζεται δωρεάν και θα προωθεί τα προϊόντα της, καθώς και της εφαρμογής για smart phones και tablets που δημιουργήθηκαν για την προσέλκυση των τουριστών της κρουαζιέρας.

Ο κ. Μανεσιώτης τέλος δήλωσε: «πιστεύουμε ότι το ΟΜP θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των μικρομεσαίων πειραϊκών επιχειρήσεων, στην αύξηση της επισκεψιμότητας των καταναλωτών, στην τόνωση της τοπικής μας αγοράς και στην αναβάθμισή της ως ελκυστικό προορισμό για αγορές, διασκέδαση και χώρο φιλοξενίας πολιτιστικών δρώμενων, αλλά και στη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας».

Τα εγκαίνια του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πειραιά – Open Mall Piraeus, θα γίνουν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 6.00 μ.μ. στη συμβολή των οδών Γρ. Λαμπράκη και Σωτήρος και θα πλαισιωθούν από συναυλία.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την