Αρχική » Μάρτιος 2023

Μάρτιος 2023

by admin

Η εβδομαδιαία ενημέρωσή σας από τον Εμπορικό  Σύλλογο Πειραιώς

για τον Μάρτιο του 2023.

Επιστολή του ΕΣΠ προς τον κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, Αντιδήμαρχο Οδοποιίας & Αποχέτευσης για την ενημέρωση αιτημάτων των μελών του.

Συγχαρητήρια επιστολή του ΕΣΠ προς τον κ. Ανδρέα Ανδριανόπουλο – Δασκαλάκη, Πρόεδρο της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων Πειραιά για την επάξια εκλογή του στη θέση του Προέδρου της ΕΣΕΠ.

Δελτίο Τύπου του ΕΣΠ για την πραγματοποίηση της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΕΣΠ, την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, όπου εξετάστηκαν τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ για την χρονιά που πέρασε και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε Ημερίδα παρουσίασης της υπηρεσίας Tax Free, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Planet», στα πλαίσια των καινοτόμων πρωτοβουλιών και ενημερωτικών δράσεων που διοργανώνει ο ΕΣΠ για τα μέλη του.

Δελτίο τύπου του ΕΣΠ για την επιστολή που απέστειλε στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη και στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων κ. Γ. Πιτσιλή,  με αίτημα την ένταξη ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων διατροφής στην υπηρεσία Tax Free.

Τη συνεργασία τους για την προώθηση και διεθνή διαφημιστική προβολή του «Shopping in Greece» ως στοιχείο που αναβαθμίζει την τουριστική εμπειρία στη χώρα μας επισημοποίησαν το Υπουργείο Τουρισμού και η ΕΣΕΕ κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30/3, ανάμεσα στον Υπουργό Τουρισμό κ. Βασίλη Κικίλια και τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη και του Β΄ Αντιπροέδρου της ΕΣΕΕ κ. Θοδωρή Καπράλου.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ: https://esee.gr/synantisi-tis-esee-me-ton-ypoyrgo-toyr-2/

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, η μαθητική παρέλαση και η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Γεώργιου Καραϊσκάκη, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στην οποία στεφάνι κατέθεσε και ο Πρόεδρος του ΕΣΠ, κ. Θ. Καπράλος.

Κατάθεση στεφάνου από την Αντιπρόεδρο του ΕΣΠ, κα Μ. Πιττάκη, σε εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Πολίτη και Πολιτευτή Ελ. Βενιζέλο της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά  «Η Ομόνοια».

Δελτίο Τύπου ΕΣΠ για την διεξαγωγή της ημερίδας παρουσίασης της υπηρεσίας Tax Free , που διοργανώθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, σε συνεργασία με την εταιρεία «Planet».

Ενημέρωση του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά με τη συνεργασία που έχει αποκτήσει με την εταιρεία «Planet», η οποία έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της υπηρεσίας Tax Free και έχει κερδίσει ένα μεγάλο μερίδιο της Ελληνικής αγοράς για τις υπηρεσίες επιστροφής ΦΠΑ.

Δεδομένου, ότι το όφελος του Tax-free shopping είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και να αυξήσουν την τουριστική δαπάνη, ο ΕΣΠ προτρέπει τα μέλη του να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να εγγραφούν, καθώς η εταιρεία «Planet» προσφέρει αποκλειστικά στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, οικονομική πρόταση ανταμοιβής για την ένταξή τους.

Ενημέρωση του ΕΣΠ για το προτεινόμενο Πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στον Πειραιά, που θα ισχύσει από την Πέμπτη 6 Απριλίου έως και το Μ. Σάββατο 15 Απριλίου 2023.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΠ και Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Θ. Καπράλος συζητάει στη naftemporiki.gr για την τροπολογία του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και την έρευνα για στρατηγική σύνδεση του τοπικού εμπορικού εμπορικού καταστήματος με τον τουρισμό.

01.04.2023 |

Ο Πρόεδρος του ΕΣΠ, Θ. Καπράλος στην εκπομπή Αντιπαραθέσεις συζητάει για την επιρροή της εκλογικής περιόδου στην κινητικότητα του εμπορίου.

Ενημέρωση του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά με την διοργάνωση ημερίδας για την παρουσίαση της υπηρεσίας TAX FREE στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πειραϊκών επιχειρήσεων και την προσέλκυση τουριστών στην πειραϊκή αγορά.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Μαρτίου και ώρα 5.00 μ.μ. σε συνεργασία με την εταιρεία «Planet», στην αίθουσα «Γεώργιος Κασιμάτης» του ΕΒΕΠ (Γ. Κασιμάτη 1, Πλ.Οδησσού-2ος όροφος).

Eπιστολή του ΕΣΠ προς τον κ. Γιάννη Μώραλη, Δήμαρχο Πειραιά για τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν από τους διοργανωτές της Παγκρήτιας Έκθεσης: Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & τοπικές γεύσεις Ελλάδος» από 1 έως και 9 Απριλίου στο Πασαλιμάνι.

Επιστολή ΕΣΠ προς τον κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, Αντιδήμαρχο Οδοποιίας & Αποχέτευσης για το πρόγραμμα ανακατασκευής-ασφαλτόστρωσης δρόμων του Δήμου Πειραιά, κατόπιν πολλών ερωτημάτων που έχει δεχθεί ο ΕΣΠ από τα μέλη του, σχετικά με θέματα οδοποιίας.

ΔΤ του ΕΣΠ με αφορμή τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4%.

Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΣΠ προς τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, για την θετική ανταπόκρισή του στο πάγιο αίτημα του Συλλόγου για την διαγράμμιση των χώρων φορτοεκφόρτωσης στις οδούς Βασ. Γεωργίου και Γρ. Λαμπράκη, που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Επιστολή του ΕΣΠ προς τον κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, Αντιδήμαρχο Οδοποιίας & Αποχέτευσης του Δήμου Πειραιά για την τοποθέτηση πινακίδων ονοματοθεσίας σε συγκεκριμένα σημεία, με αφορμή παράπονα μελών του Συλλόγου που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά επί της οδού Ναυαρίνου και των παράπλευρων δρόμων.

Επιστολή του ΕΣΠ προς τον κ. Γρηγόρη Καψοκόλη, Αντιδήμαρχο Προσόδων & Εμπορίου του Δήμου Πειραιά, με την οποία ο ΕΣΠ εκφράζει την ικανοποίησή του σχετικά με την έναρξη των προσπαθειών της υπηρεσίας του, για την αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων από αυθαίρετη κατάληψη.

20.03.2023

Ο Πρόεδρος του ΕΣΠ, κ. Θ. Καπράλος συζητάει στα Παραπολιτικά 90,1 για το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΠ, κ. Θ. Καπράλος στο τηλεοπτικό κανάλι one συζητάει για την παύση των εμπορικών σιδηροδρομικών δρομολογίων, αλλά και τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την