Αρχική » Φεβρουάριος 2023

Φεβρουάριος 2023

by admin

Η εβδομαδιαία ενημέρωσή σας από τον Εμπορικό  Σύλλογο Πειραιώς

για τον Φεβρουάριο του 2023

Ενημέρωση του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά με την προκήρυξη της Δέσμης Δράσεων: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ», του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» με συνολικό προϋπολογισμό 300.000.000€, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της υστέρησης των ελληνικών επιχειρήσεων στην υιοθέτηση και ενσωμάτωση των σύγχρονων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγική τους δραστηριότητα.

Eπιστολή του ΕΣΠ προς τον κ. Χαράλαμπο Δαμάσκο, Πρόεδρο ΣΤΑΣΥ Α.Ε. για την αποστολή στατιστικών στοιχείων σχετικά με την επίδραση του Μετρό στη λειτουργία της πόλης, στην αύξηση της επισκεψιμότητας, στη βελτίωση του κυκλοφοριακού, στην ποιότητα της ατμόσφαιρας κ.λπ., ώστε να τύχουν της ανάλογης αξιολόγησης και αξιοποίησης.

Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΣΠ προς μέλη του για την άμεση ευγενική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του ΕΣΠ και τη σημαντική υποστήριξη που πρόσφεραν στις γυναίκες και τα παιδιά του Ξενώνα φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Πειραιά.

Ενημέρωση του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά την έκδοση της υπ’ αριθμ. 17088/22-02-2023 εγκυκλίου του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία ρυθμίζεται προσωρινά το πρόβλημα και επιτρέπεται στα καταστήματα τροφίμων η λειτουργία τους την Καθαρή Δευτέρα.

Ενημέρωση του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά με την ενεργοποίηση διάταξης νόμου (άρθρο 6 του ν.4997/2022, 43/2022 εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ, Γεν. έγγραφο 75110/Σ22991/14-2-2023), η οποία προβλέπει την μείωση σε 10 χρόνια του χρόνου που έχει στη διάθεσή του ο ΕΦΚΑ προκειμένου να βεβαιώσει και να εισπράξει απαιτήσεις από ασφαλιστικές εισφορές που δεν καταβλήθηκαν.

«Σε γενικές γραμμές όλα δείχνουν πως θα πάμε καλύτερα από τις χειμερινές εκπτώσεις του 2022, χωρίς ωστόσο να έχουμε καταφέρει να ‘πιάσουμε’ τα επίπεδα του 2019», εξηγεί, μιλώντας στο insider.gr, o Πρόεδρος του ΕΣΠ, κ. Θεόδωρος Καπράλος.

Στο σύνολο της αγοράς η πλειοψηφία των επιχειρήσεων υστερεί, όπως σημειώνει στο Euro2day.gr, o κ. Θοδωρής Καπράλος, Πρόεδρος του ΕΣΠ και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Αν και θεωρεί ότι σαφή εικόνα θα δώσει σε λίγο διάστημα η μελέτη του ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕE, εκτιμά ότι οι πιο μεγάλες επιχειρήσεις αποσπούν μεγαλύτερο μερίδιο τζίρου σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με τη πρώτη αποτίμηση που κάνει στο CNN Greece, o κ. Θόδωρος Καπράλος, Πρόεδρος του ΕΣΠ και Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ – χωρίς ακόμα να υπάρχουν επίσημα στοιχεία- ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κινήθηκε υψηλότερα από τον αντίστοιχο του 2022 αλλά χαμηλότερα από τα επίπεδα του 2019, που αποτελεί και έτος αναφοράς για το λιανεμπόριο.

23.02.2023

Ο Προέδρος του ΕΣΠ, κ. Θ. Καπράλος στο ACTION 24, στην εκπομπή «πρωϊνή ζώνη» με κ.κ. Γ. Κακούση και Α. Λιβαθυνού.

Ενημέρωση του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά με τις ενέργειες που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Πειραιά για τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, ειδών πρώτης ανάγκης και ιατροφαρμακευτικού υλικού, με σκοπό να αποσταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες του φονικού σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία.

Συγχαρητήρια επιστολή του ΕΣΠ προς τον κ. Yu Zeng Gang, Πρόεδρο της ΟΛΠ Α.Ε. για τη βράβευση της ΟΛΠ Α.Ε., ως αναγνώριση της μεγάλης συνεισφοράς του Λιμένα Πειραιά στον τουρισμό της χώρας μέσα από τις υψηλές επιδόσεις του στον τομέα της κρουαζιέρας.

Επιστολή ενημέρωσης του ΕΣΠ προς τα μέλη του σχετικά με τις δράσεις ενίσχυσης του ρόλου της Ε.Σ.Ε.Ε. για τη διευκόλυνση της διαδοχής στον Ελληνικό Εμπορικό κλάδο.

Ευχαριστήρια επιστολή του ΕΣΠ προς τους κ.κ. Γ. Μώραλη, Δήμαρχο Πειραιά, Κ. Κατσαφάδο, Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Α’ Πειραιώς & Νήσων και τους Βουλευτές Α’ Πειραιώς και Νήσων, κ. Γ. Μελά και κα Ν. Δούνια για την άμεση αντίδραση και τις αποτελεσματικές ενέργειές τους στο θέμα διαχείρισης και τελικά αποτροπής της προσπάθειας δημιουργίας μονάδας του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά.

Επιστολή του ΕΣΠ προς τον κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, Αντιδήμαρχο Οδοποιίας Αποχέτευσης Δήμου Πειραιά, σχετικά με τη μην προσβασιμότητα των εν δυνάμει πελατών στις επιχειρήσεις στην περιοχή της Πλ. Ιπποδαμείας.

Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΠ και με αφορμή την επέτειο των 123 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του ΕΣΠ, τα μέλη που παρευρέθηκαν έσβησαν την τούρτα γενεθλίων του Συλλόγου και ευχήθηκαν από καρδιάς για την επιτυχημένη συνέχεια και εξέλιξή του τα επόμενα χρόνια.

17.02.2023

Ο Προέδρος του ΕΣΠ, κ. Θ. Καπράλος στο ACTION 24 συζητά για τις τιμές και τις υψηλές ανατιμήσεις που παρατηρούνται στα τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ και την καταναλωτική συμπεριφορά.

09.02.2023

Συνέντευξη του Προέδρου του ΕΣΠ, κ. Θ. Καπράλου στο One Channel με τη Μάιρα Μπάρμπα, με θέμα τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την