Αρχική » Δέσμη ολοκληρωμένων μέτρων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων

Δέσμη ολοκληρωμένων μέτρων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για την αντιμετώπιση των πραγματικών αναγκών των επιχειρήσεων

by espireas

Πολιτεία αλλά και τράπεζες, οφείλουν να στηρίξουν με στοχευμένες παρεμβάσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη δύσκολη χρονική περίοδο που ακολουθεί.

Η κρίση πληθωρισμού και ενέργειας που μας δοκιμάζουν τους τελευταίους μήνες, μετά από δέκα συν δύο πολύ δύσκολα χρόνια, έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για το επιχειρείν.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια συγκράτησης των τιμών, ιδιαίτερα οι μικρότερες επιχειρήσεις, που στηρίζονται κυρίως στην εσωτερική κατανάλωση, φαίνεται να πλήττονται περισσότερο.

Προκειμένου να καταφέρουν να διαχειριστούν παλαιότερες υποχρεώσεις, παράλληλα με την τρέχουσα συγκυρία, αλλά  και για να ετοιμαστούν για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αύριο, απαιτείται μια δέσμη ολοκληρωμένων μέτρων, που θα αποτελέσουν «οδικό» χάρτη για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα:

✓ Γενναία ρύθμιση οφειλών με ενιαίους όρους για φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές.

✓ Θεσμοθέτηση επιτέλους του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, καθώς και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

✓ Δημιουργία ενός νέου προγράμματος κάλυψης πάγιων δαπανών, με στόχο τον περιορισμό της ραγδαίας αύξησης της ενεργειακής δαπάνης των επιχειρήσεων.

✓Σχεδιασμός προγραμμάτων ΕΣΠΑ που να στοχεύουν στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, κατόπιν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς της αγοράς, ώστε μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών, να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις.

✓Πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση – προσαρμοσμένα χρηματοδοτικά εργαλεία στα μεγέθη και στις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχείρησης.

✓ Δημιουργία προϊόντων μικροχρηματοδοτήσεων προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και ΜμΕ, με απλουστευμένες διαδικασίες.

✓ Προγράμματα μεγέθυνσης των ελληνικών επιχειρήσεων και φορολογικά κίνητρα, ώστε να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το μικρό μέγεθος σε τζίρο και εργαζόμενους που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα χρηματοδοτήσεων.

Με συνεχή καλόπιστη συνεργασία της κυβέρνησης με τους φορείς της αγοράς και  διατήρηση της «πολεμικής» ετοιμότητας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

Ισχυρές επιχειρήσεις, σημαίνει οικονομική ανάπτυξη για τη χώρα, νέες θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις και κοινωνική σταθερότητα και συνοχή.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την