Αρχική » Υπενθύμιση για την υποχρέωση ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα

Υπενθύμιση για την υποχρέωση ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα

by admin

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δεδομένου ότι, οι αρμόδιες Ελεγκτικές Αρχές έχουν ξεκινήσει επιτόπιους ελέγχους στα καταστήματα και για την αποφυγή προστίμων, σας υπενθυμίζουμε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ενημέρωσης των καταναλωτών σχετικά με την αποδοχή μέσων πληρωμής με κάρτα.

Με βάση τα ισχύοντα, η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να προχωρήσει στις εξής ενέργειες:

  • Στον χώρο του ταμείου, να αναρτηθεί το σήμα με το περιεχόμενο: «Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ, ΧΡΕΩΣΤΙΚΗΣ ’Η ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΈΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ», «CONSUMERS MAY PAY WITH CREDIT, DEBIT OR PREPAID CARD».
  • Στην βιτρίνα ή στην είσοδο του καταστήματος να επικολληθούν τα αυτοκόλλητα των πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων καρτών που γίνονται δεκτές από το κατάστημά σας, όπως π.χ. Visa, American Express κ.ά, μαζί με το σήμα «Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΡΤΩΝ POS».

Σε περίπτωση που δεν έχετε τα σχετικά αυτοκόλλητα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία του Συλλόγου μας, για να τα προμηθευτείτε.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την