Αρχική » Το Lockdown να μην γίνει Game Over …….

Το Lockdown να μην γίνει Game Over …….

by espireas

Καθώς το εμπόριο έρχεται μοιραία αντιμέτωπο για μια ακόμη φορά με το lockdown, ο εμπορικός κόσμος βρίσκεται μπροστά στο χειρότερο εφιάλτη του, μιας και η επανεκκίνηση της αγοράς σίγουρα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Το δεύτερο lockdown έχει ουσιώδεις διαφορές από  αυτό του Μαρτίου. Οι επιχειρήσεις μας τώρα είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένες, καθώς και στους μήνες που μεσολάβησαν οι τζίροι ήταν αναιμικοί και οι αρνητικές επιπτώσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα θα εμφανιστούν σε όλη τους την έκταση δοκιμάζοντας ανθρώπινες αντοχές, κοινωνική συνοχή και φυσικά επαγγελματική δραστηριότητα.

Φυσικά, η υγεία και η ασφάλεια παραμένει η μέγιστη προτεραιότητα για όλους. Παράλληλα όμως είναι αναγκαίο να εφαρμοστούν ειδικές ρυθμίσεις  για τη διατήρηση των επιχειρήσεων και των θέσεων εργασίας, ώστε να καταφέρουμε να αντέξουμε το νέο χτύπημα.

Μπορεί σε γενικές γραμμές τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση για την στήριξη των εργαζομένων μας, σε καμία περίπτωση όμως δεν επαρκούν για να αφήσουν παράθυρο επιβίωσής μας.

Απαιτείται λοιπόν ένα πρόγραμμα άμεσων και δραστικών μέτρων στήριξης ταχείας απόδοσης, για να αποτρέψει τα διαφαινόμενα λουκέτα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς επισημαίνει, πως για να μπορέσουν να  επανεκκινήσουν οι επιχειρήσεις μετά το lockdown, πρέπει χωρίς χρονοτριβή:

1. Να επιδοτηθεί το 40% των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση,  ώστε να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, αλλά και οι ιδιοκτήτες να πάρουν πίσω ένα μέρος αυτής της στήριξης μέσω της φορολογίας.

 1. Τα καταστήματα που μένουν ανοιχτά να μην έχουν δικαίωμα να πωλούν είδη που
  αντιστοιχούν σε φυσικά καταστήματα με ΚΑΔ που κλείνουν με κυβερνητική εντολή.

  3. Άμεση καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στις ατομικές επιχειρήσεις και στα μέλη των εταιρειών με ΚΑΔ που αναστέλλεται η λειτουργία τους, συνυπολογίζοντας ότι βρισκόμαστε στην αρχή του επόμενου από έναν «ακριβό» φορολογικά μήνα αυτόν του Οκτωβρίου.

  4. Επιτέλους ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός.

 2. Ενίσχυση των περιφερειακών προγραμμάτων, ώστε να ενταχθούν στις επιδοτήσεις και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, καθώς ο τρόπος που αυτά έχουν σχεδιαστεί, ειδικά για την Αττική αφήνει εκτός την συντριπτική πλειοψηφία του λιανεμπορίου.
 3. ‘Αμεσος σχεδιασμός χρηματοδοτήσεων των μικρών επιχειρήσεων που δεν είχαν πρόσβαση στα προηγούμενα τραπεζικά προγράμματα.
 4. Λόγω της έκτακτης συγκυρίας, να υπάρξει ανεξάρτητη και παράλληλη ρύθμιση για τις εντός κρίσης φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις σε τουλάχιστον 24 άτοκες ή 48 χαμηλότοκες δόσεις.
 5. Προστασία και αναβίωση όλων των ρυθμίσεων των επιχειρήσεων στο Δημόσιο και στις Τράπεζες.

Βάζοντας για μια ακόμη φορά ως προτεραιότητα την ανθρώπινη ζωή, στηρίζουμε τα υγειονομικά μέτρα, όμως με κραυγή αγωνίας δηλώνουμε, πως ανάλογη αξία έχει και η επιβίωση των εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.

 

 

 

 

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την