Αρχική » Τα καταστήματα του Πειραιά γίνονται προσβάσιμα στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

Τα καταστήματα του Πειραιά γίνονται προσβάσιμα στα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού

by espireas

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στο ΕΒΕΠ μια ενδιαφέρουσα ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο «Η ψυχική ανθεκτικότητα στους χώρους της εργασίας», που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Σ. Αντωνάκου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10/10.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΕΣΠ Θ. Καπράλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε τόσο την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, όσο και τους ομιλητές, υπογράμμισε ότι στόχος μας είναι να ανοίξουμε την συζήτηση για την ψυχική υγεία,  αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε για τη διαμόρφωση ενός υγιούς περιβάλλοντος εργασίας. Πρέπει, όπως είπε, να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα για να συμβάλλουμε στην μείωση των παραγόντων που αποτελούν κίνδυνο για την ψυχική υγεία, των συνεργατών μας, των εργαζομένων και των πελατών μας.

Επίσης, ανακοίνωσε την σημαντική κοινωνική δράση για τα άτομα με αυτισμό με πρωταγωνιστή τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, όπου καταστήματα του Πειραιά θα δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες (χαμηλό φωτισμό, ήπια ένταση μουσικής κ.ά) σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες της εβδομάδας για να υποδέχονται τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και τους συνοδούς τους, ώστε να απολαμβάνουν τις αγορές τους με άνεση ασφάλεια.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σ. Αντωνάκου χαρακτήρισε ιδιαιτέρως σημαντική την Ημερίδα, συνεχάρη τον ΕΣΠ για την ανθρωποκεντρική δραστηριότητά του, καθώς όπως ανέφερε η ψυχική ανθεκτικότητα στον εργασιακό χώρο είναι σπουδαία, αλλά και για την πρωτοβουλία στήριξης των ατόμων με αυτισμό και τόνισε πως η Αντιπεριφέρεια στηρίζει και ενισχύει κάθε ενέργεια που στοχεύει  στη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευαίσθητων ομάδων της κοινωνίας μας.

Ο κ. Δημήτρης Πετρούνιας, Κλινικός Ψυχολόγος μίλησε για την «Δύναμη του Εμείς στην κοινωνική αρρυθμία»

Η κ. Σταυρούλα Βουτυράκου, Φιλόλογος-Ειδική Παιδαγωγός, Διευθύντρια Δια Βίου Μάθησης της Unesco, ανέλυσε γιατί «Ο αυτισμός είναι υπόθεση όλων μας» και

Η κ. Κέλλυ Κούβαρη, Γενική Διευθύντρια των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς ανέδειξε το θέμα «Παιδί και αυτισμός».

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την