Αρχική » Συνάντηση των μελών του ΔΣ του ΕΣΠ με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκα

Συνάντηση των μελών του ΔΣ του ΕΣΠ με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκα

by espireas

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας, ήταν η συνάντηση του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γ. Καρανίκα,  που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 12 Ιουλίου, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ., στα γραφεία του ΕΣΠ.

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον κ. Γ. Καρανίκα στην πρώτη συνεδρίαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά τις εκλογές του ΕΣΠ όπου σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής από μέλη του και τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΣΕΕ στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αιχμής που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα, όπως: Η αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού για την εκμετάλλευση του τουριστικού αποτυπώματος που προέρχεται από την κρουαζιέρα και όχι μόνο, με σκοπό την προβολή της πειραϊκής Αγοράς μέσω της καμπάνιας “Shopping in Greece”, και συνδυαστικά με τις δυο ψηφιακές πλατφόρμες που έχει δημιουργήσει ο Εμπορικός Σύλλογος, η προσπάθεια ένταξης των πειραϊκών επιχειρήσεων στην υπηρεσία Tax Free, η ανάγκη δημιουργίας της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, ως σημαντικός πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών στην πόλη του Πειραιά κ.ά. τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, όπως η ευκολότερη πρόσβαση σε προγράμματα ΕΣΠΑ, τα προγράμματα ΛΑΕΚ, η πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, θέματα φορολογικά, ρευστότητας των επιχειρήσεων, τραπεζικών χρεώσεων κ.λπ. ενώ αναδείχθηκε και η σημασία της ενότητας για την ανάδειξη κοινών προβλημάτων και την επίτευξη κοινών στόχων.

Επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ ΕΣΕΕ και ΕΣΠ και η πρόθεση υλοποίησης κοινών δράσεων, ώστε η πειραϊκή αγορά να ισχυροποιήσει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα και τη θέση της στον ελληνικό εμπορικό χάρτη, σύμφωνα και με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τον Δήμο, το ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕΕ και το Σύλλογό μας, μια πρωτοβουλία που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς το πειραϊκό εμπόριο καλείται να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις της αγοράς και του ανταγωνισμού, όπως επίσης στα νέα τεχνολογικά δεδομένα της ψηφιακής εποχής που διανύουμε.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την