Αρχική » Συνάντηση στον ΕΣΠ για την εξάπλωση του παράνομου εμπορίου

Συνάντηση στον ΕΣΠ για την εξάπλωση του παράνομου εμπορίου

by espireas

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν  σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου ο Πρόεδρος κ. Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, τον Διευθυντή της Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά ταξίαρχο κ. Γ. Παππά, τον Διοικητή Τροχαίας Πειραιά κ. Φ. Νικολάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά κ. Κ. Μαρκόπουλο, τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλο, την κ. Μ. Δαρζέντα τμηματάρχη του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Αντιπεριφέρειας Πειραιά και την κ. Δ. Πετράκου ειδική σύμβουλο του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά.

Αντικείμενο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ήταν η εξάπλωση του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά και ιδιαίτερα την Κυριακή, φαινόμενο που παρά τις φιλότιμες αποσπασματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, της Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά και της Δημοτικής Αστυνομίας, παραμένει οξύτατο.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε τον έντονο προβληματισμό της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας για την έκταση που έχει λάβει το φαινόμενο σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες της πόλης, ενώ τόσο από πλευράς Δημοτικής Αρχής, όσο και Αστυνομίας, επισημάνθηκαν οι μειωμένες δυνατότητές τους στη διενέργεια των απαιτούμενων ελέγχων, λόγω έλλειψης έμψυχου δυναμικού.

Μετά από διεξοδική συζήτηση, αποφασίσθηκε η διενέργεια συντονισμένων επαναλαμβανόμενων ενεργειών στις βασικές εστίες συγκέντρωσης των παράνομων μικροπωλητών, προκειμένου να «ελευθερωθούν» οι δρόμοι και οι πλατείες του Πειραιά, να περιοριστεί το παρεμπόριο, η παραβατικότητα και το φαινόμενο της επαιτείας, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης και να αποκατασταθεί η τάξη, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που διανύουμε, όπου η επισκεψιμότητα της πόλης – λιμάνι είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την