Αρχική » Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά για την “Ιπποδάμεια Αγορά”

Συνάντηση στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά για την “Ιπποδάμεια Αγορά”

by espireas

Συνάντηση εργασίας για τη δημιουργία της νέας σκεπαστής αγοράς του Πειραιά (Ιπποδάμεια αγορά) πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τρίτη, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Γαβρίλη, του Δήμαρχου της πόλης Γιάννη Μώραλη και των προέδρων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) Βασίλη Κορκίδη και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά Νίκο Μανεσιώτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την σύνταξη της αναγκαίας οικονομοτεχνικής μελέτης για τη δημιουργία και τη λειτουργία νέας κλειστής αγοράς στον Πειραιά, στο παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ.

Στην εκπόνηση της μελέτης θα συνδράμει το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και, όπως έχει συμφωνηθεί, με τους εμπλεκόμενους φορείς, να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης του χώρου.
Τις επόμενες ημέρες, θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τους φορείς του Πειραιά και  με δημόσιες δηλώσεις έχει ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης του χώρου και της προώθησης του έργου.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την