Αρχική » Συνάντηση Προεδρείου με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκα

Συνάντηση Προεδρείου με τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκα

by espireas

Ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχαν την  Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος κ. Θ. Καπράλος και τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων τους, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας κ. Γ.Καρανίκα, στα γραφεία της ΕΣΕΕ.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από πλευράς ΕΣΠ ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Ε. Κορκίδης, η Β΄Αντιπρόεδρος κ. Μ. Πιττάκη, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γ. Σωτηρίου, ο Αν. Γεν. Γραμματέας κ. Μ. Χατζηιωάννου και η Ταμίας κ. Ο. Ζησιμάτου. Επίσης, ο Δ/ντής και Νομικός Σύμβουλος της ΕΣΕΕ κ. Α. Μέγγουλης και ο Δ/ντής του ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ κ.  Δ. Πρίφτης.

Συζητήθηκαν κυρίως κρίσιμα φορολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα, που έχουν προκύψει λόγω της πανδημίας του κορονοϊόυ και χρήζουν κατάλληλου σχεδιασμού και παρεμβάσεων.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς έθεσαν μεταξύ άλλων, προς επεξεργασία, θέματα που αφορούν στην αναγκαιότητα επιτάχυνσης των μέτρων ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όπως να συμπεριληφθούν όλοι οι ΚΑΔ του εμπορίου, στην υποχρεωτική μείωση ενοικίου και οι μισθώσεις των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ιδρύματα κ.λπ.
Ανέδειξαν την ανάγκη αντιμετώπισης του φαινομένου των συσσωρευμένων φορολογικών υποχρεώσεων και των ασφαλιστικών εισφορών μέσω ρυθμίσεων δεδομένων των αναιμικών τζίρων των επιχειρήσεων, στη βάση των 48 δόσεων όπως δικαιολογούν οι έκτακτες συνθήκες της αγοράς, ειδικότερα δε για τις επιχειρήσεις που στις 28/2 ήταν ενήμερες.

Επίσης, τόνισαν την ανάγκη νέων στοχευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων από κρατικούς πόρους και όχι ΕΣΠΑ, την άμεση υιοθέτηση του ακατάσχετου λογαριασμού και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και μεγαλύτερης έκπτωσης στην εφάπαξ πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων, ώστε να τονωθούν τα δημόσια έσοδα. Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην ανάγκη προσδιορισμού της πληττόμενης επιχείρησης βάσει τζίρου και όχι με βάση τον ΚΑΔ, αλλά και να υπάρξουν ειδικά μέτρα καταγραφής στα λογιστικά βιβλία της απώλειας της εποχικής αξίας των εμπορευμάτων. Επιπλέον τόνισαν την ανάγκη καταπολέμησης του παρεμπορίου και στην διαδικτυακή του μορφή.

Έθεσαν την επέκταση της χρονικής διάρκειας ισχύος του μηχανισμού «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», πρότειναν τη διενέργεια εκστρατείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για στήριξη των τοπικών αγορών των πόλεων και τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης προσαρμοσμένων στις ανάγκες της αγοράς βάσει των νέων συνθηκών. Επίσης, έθεσαν θέματα δαπανών που σχετίζονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και τις ψηφιακές προκλήσεις, την αναβίωση του δικτύου συμβούλων της ΕΣΕΕ για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, κ.α. θέματα που θα διευκολύνουν στην πράξη το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε υπό το πρίσμα αμοιβαίων δεσμεύσεων ως προς την διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη συστηματικής συνεργασίας για τον εντοπισμό, την ανάδειξη των αναγκών και των απαιτήσεων της αγοράς και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος.

 

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την