Αρχική » Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλη

Συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλη

by espireas

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου, μεταξύ του Προέδρου και των μελών του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλη, στα γραφεία του ΕΣΠ.

Ο Πρόεδρος Θ. Καπράλος και τα μέλη του Προεδρείου, αναφέρθηκαν σε ενέργειες του Συλλόγου που σκοπό έχουν την βελτίωση της αγοράς,  εξέφρασαν την αγωνία τους για την ανάγκη περαιτέρω συνδυαστικών δράσεων  με φορείς της πόλης  και  έθεσαν υπόψη του υποψήφιου Δήμαρχου τα θέματα της πόλης που είναι συνυφασμένα με την ανάπτυξη και λειτουργία της πειραϊκής επιχειρηματικής κοινότητας. Επίσης, τόνισαν την αναγκαιότητα να αναληφθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες και δράσεις που θα καταστήσουν την πόλη ασφαλή, προσεγγίσιμη και φιλική, ώστε να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός κρουαζιέρας και όχι μόνο, βάσει των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει.

Η συζήτηση συγκεκριμένα επικεντρώθηκε στα θέματα της ανάγκης συνεχούς αναβάθμισης των λειτουργιών της πόλης, της βελτίωσης της οδικής κυκλοφορίας συνδυαστικά με την δημιουργία χώρων στάθμευσης, της δημιουργίας  Κεντρικής Αγοράς Τροφίμων, της μείωσης των δημοτικών τελών, στην αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού για την εκμετάλλευση του τουριστικού αποτυπώματος που προέρχεται από την κρουαζιέρα και όχι μόνο, σε θέματα περιβαλλοντικά, ανάπτυξης  και προβολής της πόλης, στις επενδύσεις της Cosco στο Λιμάνι, σε θέματα πρόσβασης σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.ά.

Ο κ. Γαβρίλης απάντησε στους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους, αναφέρθηκε στην ανάγκη σύνδεσης των terminal των μέσων σταθερής τροχιάς με τα μέσα οδικών μεταφορών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, στην αξιοποίηση και ανάδειξη των ακινήτων ιδιοκτησίας δημοσίου μέσα από την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κινητοποίηση κοινωνικών δυνάμεων, στην ανάγκη δημιουργίας μιας σύγχρονης και ελκυστικής πολιτιστικής ταυτότητας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης και γενικότερα εξέφρασε τις απόψεις του, επιφυλασσόμενος να καταθέσει επίσημα τις θέσεις του συνδυασμού του σε επικείμενη συνάντηση.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΠ Θ. Καπράλος και τα μέλη του Προεδρείου ευχαρίστησαν τον κ. Γ. Γαβρίλη για την επίσκεψή του, ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές  και επιβεβαίωσαν την πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου για συνεργασία σε κάθε επίπεδο με την Δημοτική Αρχή, με σκοπό την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής αγοράς.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την