Αρχική » Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά για θέματα επικαιρότητας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά για θέματα επικαιρότητας

by espireas

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ.  Ν. Μανεσιώτης με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, στην οποία παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Αργουδέλης και Ι. Μελάς και ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η πορεία των έργων τραμ και μετρό και επισημάνθηκαν εκ νέου οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει η μεγάλη καθυστέρηση αποπεράτωσής τους, που πέραν των δυσμενών συνεπειών στη λειτουργία των επιχειρήσεων έχει εκμηδενίσει και την επισκεψιμότητα της πόλης, εντείνοντας παράλληλα την κυκλοφοριακή αναστάτωση. Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συνάντησης στις 6 Μαρτίου με την Αττικό Μετρό,  με τη συμμετοχή του Δήμου, της Αντιπεριφέρειας Πειραιά, των Επιμελητηρίων της πόλης, του Εμπορικού Συλλόγου, της Αστυνομικής Δ/νσης καθώς και της Τροχαίας Πειραιά.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων και δράσεων που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος για την ενίσχυση της τοπικής μας αγοράς και την προβολή  της πόλης μας, ζητήθηκε και έγινε αποδεκτή η στήριξη της Δημοτικής Αρχής για:

  1. Τη γιορτή των καταστημάτων το Σάββατο 10 Μαρτίου με το μήνυμα «Ερυθρόλευκη μέρα με θρυλικές τιμές» με την ευκαιρία του εορτασμού των 93 χρόνων ίδρυσης του Ολυμπιακού και
  2. Την Επίδειξη Μόδας την Παρασκευή 8 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2018.

Επίσης, τέθηκε προς συζήτηση η πορεία του πάγιου αιτήματος του Εμπορικού Συλλόγου για τη  διάνοιξη της οδού Σωτήρος, με τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πεζών από την Ακτή Μιαούλη προς τη Σωτήρος διά μέσου Τινάνειου κήπου, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταστηματάρχες της οδού Φίλωνος, όπως η έλλειψη φωτισμού της περιοχής,  η εγκατάσταση αστέγων, η πλημμελής φροντίδα του κήπου κ.α., όπου υπήρξε δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για επιτόπιο έλεγχο στην περιοχή για την αντικατάσταση και ενίσχυση του φωτισμού, ενώ όσον αφορά στην διάνοιξη της οδού Σωτήρος, επιβεβαιώθηκε η ομαλή πορεία και η σύντομη αποπεράτωση του έργου. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για την σχεδιαζόμενη προκήρυξη διαγωνισμού με στόχο την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης.

Όσον αφορά στην σχεδιαζόμενη δημιουργία εμπορικού κέντρου στο χώρο επιβατών κρουαζιέρας, επιβεβαιώθηκε η κοινή μας θέση και οι σοβαρές επιφυλάξεις μας καθώς, καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία εμπορικού κέντρου στο χώρο υποδοχής των επιβατών κρουαζιέρας, αλλά και η δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών χρήσεων περιμετρικά σε όλο το Λιμάνι , ουσιαστικά θα δώσουν το τελειωτικό κτύπημα σε όσα μικρομεσαία καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν απομείνει στην πόλη μας και προσπαθούν να επιβιώσουν υπό αντίξοες συνθήκες.

Αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνέχιση της στενής εποικοδομητικής τους συνεργασίας, με σκοπό την ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων και στόχο την  δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

 

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την