Αρχική » Συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή για το παράνομο εμπόριο στον Πειραιά

Συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή για το παράνομο εμπόριο στον Πειραιά

by espireas

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Α. Παπαδεράκη στα γραφεία του, στην οποία παρευρέθηκαν ο κ. Χ. Νικόλσκι, Προϊστάμενος της Δ/νσης θεσμικών ρυθμίσεων & εποπτείας αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών της Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, η κ. Μ. Δαρζέντα τμηματάρχης του Τμήματος Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης Αντιπεριφέρειας Πειραιά, η κ. Δ. Πετράκου ειδική σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και ο κ. Β. Μαστρογιάννης, εκτελεστικός υπεύθυνος του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου.

Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η εξάπλωση του παράνομου εμπορίου στον Πειραιά και ιδιαίτερα την Κυριακή, όπου γίνεται μεγάλη διακίνηση προϊόντων λαθρεμπορίου, παράνομων καπνικών προϊόντων, απομιμητικών προϊόντων, αλλά και επικίνδυνων τροφίμων, φαινόμενο που παρά τις φιλότιμες αποσπασματικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πειραιά, της Περιφέρειας Αττικής, της Αστυνομικής Δ/νσης Πειραιά και της Δημοτικής Αστυνομίας, αντί να περιορίζεται, συνεχώς αυξάνεται.

Συζητήθηκε η κατά το δυνατόν απλοποίηση των Νόμων 4264/2014 και 4155/2013, ώστε να ανατεθούν συγκεκριμένες αρμοδιότητες σε λιγότερα ελεγκτικά όργανα, χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία επτά διαφορετικών φορέων, γεγονός που καθιστά την διενέργεια ελέγχων εξαιρετικά δύσκολη και αναποτελεσματική.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση διευρυμένης σύσκεψης την ερχόμενη εβδομάδα στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά όλων των εμπλεκομένων φορέων – Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αντιπεριφέρεια Πειραιά, Δήμος Πειραιά, Αστυνομική Δ/νση Πειραιά, Δημοτική Αστυνομία, ΣΔΟΕ, Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς και ΣΥΚΑΠ-, με σκοπό τη λήψη αποφάσεων για συντονισμένες δραστικές ενέργειες, που θα καταπολεμήσουν το νοσηρό φαινόμενο, που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και προσβάλλει στο έπακρο την εικόνα του Πειραιά, αλλά και της χώρας γενικότερα.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την