Αρχική » Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου

by espireas

Σε πολύ θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου ο Πρόεδρος Ν. Μανεσιώτης και τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον νέο Αντιδήμαρχο Προσόδων και Εμπορίου κ. Γ. Καψοκόλη κατά τη συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΣΠ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, στο πλαίσιο της τακτικής επικοινωνίας που επιδιώκει ο Σύλλογος με τη Δημοτική Αρχή, με στόχο τις δυνατότερες εφικτές λύσεις σε όλα τα θέματα επικαιρότητας και τα καίρια ζητήματα που απασχολούν την πόλη και συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα.

Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ έθεσαν προς συζήτηση θέματα που αφορούν στην βιωσιμότητα των πειραϊκών επιχειρήσεων, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε η δυσαρέσκεια του εμπορικού  κόσμου για την μεγάλη καθυστέρηση των έργων τραμ και μετρό και ζητήθηκε εκ νέου να ληφθεί απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου για μείωση των δημοτικών τελών των επιχειρήσεων που έχουν πρόσοψη στα έργα μετρό στην Πλ. Οδησσού, όπως στην περίπτωση αυτών πέριξ της Πλ. Κοραή. Επίσης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων από εμπορεύματα και τραπεζοκαθίσματα, όπου τέθηκε η αναγκαιότητα χρωματισμένης διαγράμμισης του παραχωρημένου χώρου. Συζητήθηκε επίσης το διαχρονικό πρόβλημα της παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών στην Κυριακάτικη Αγορά και η αναγκαιότητα αυστηρής και συνεχώς αστυνόμευσης, για τον περιορισμό του φαινομένου που προσβάλει την εικόνα της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Καψοκόλης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα αρμοδιότητάς του που τέθηκαν υπόψη του και τόνισε την πρόθεσή του να προωθήσει λύσεις σε όσα προβλήματα χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης, ενώ αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη του Πειραιά και την τόνωση της πειραϊκής αγοράς.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την