Αρχική » Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α.

Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α.

by espireas

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την  Πέμπτη 21 Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θ. Καπράλος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου κ. Π. Πολιτάκης με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) κ. Σ. Πρωτοψάλτη, στην οποία παρευρέθηκε η Υποδιοικήτρια της Δ.ΥΠ.Α. κ. Γ. Χορμόβα.

Κατά τη συνάντηση,  η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με το σύνολο των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων  και αφορούν στην βελτίωση του κλίματος της Αγοράς, στην ενδυνάμωση της απασχόλησης, στη διεύρυνση της αγοράς εργασίας, αλλά και γενικότερα στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Τονίστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη νέα ψηφιακή εποχή, η οποία δημιουργεί νέες ανταγωνιστικές πιέσεις ιδιαίτερα στους μικρούς ανεξαρτήτως κλάδου και υπογραμμίστηκε η ανάγκη εκπόνησης εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης  όχι μόνο εργαζομένων, αλλά και επιχειρηματιών, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των κλάδων του Εμπορίου, με σκοπό τη στοχευμένη κάλυψη των αναγκών της αγοράς, των συναδέλφων μας και τη σύνδεσή τους με την πραγματική οικονομία και την προσαρμογή τους στις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την επιθυμία συνεργασίας τους, για την υλοποίηση των απαραίτητων συνεργειών, που θα αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία, τόσο από πλευράς Πολιτείας, όσο και των μελών μας και θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό και στη στήριξη των συναδέλφων μας και των εργαζομένων τους.

 

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την