Αρχική » Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά

by espireas

Σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θ. Καπράλος και τα μέλη του προεδρείου του ΕΣΠ, με την ευκαιρία ανάληψης των καθηκόντων τους, με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη, στην οποία παρευρέθηκαν ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Ε. Κορκίδης, η Β΄Αντιπρόεδρος κ. Μ. Πιττάκη, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Γ. Σωτηρίου, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος Δημάρχου κ. Η. Σαλπέας.

Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου επικεντρώθηκαν σε θέματα, που χαρακτήρισαν ως άμεσης προτεραιότητας και συγκεκριμένα:

Επισημάνθηκαν εκ νέου οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει η μεγάλη καθυστέρηση αποπεράτωσης των έργων έλευσης του τραμ και του μετρό στον Πειραιά, που πέραν των δυσμενών συνεπειών στη λειτουργία των επιχειρήσεων έχει εκμηδενίσει και την επισκεψιμότητα της πόλης, εντείνοντας παράλληλα την κυκλοφοριακή αναστάτωση, η ανάγκη υλοποίησης του πάγιου αιτήματος του εμπορικού κόσμου που είναι η υπογειοποίηση της γραμμής του Ηλεκτρικού μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά και η εκπόνηση γενικότερης μελέτης του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης μας.

Επίσης, η Κυριακάτικη Αγορά και το πρόβλημα του παρεμπορίου, το μείζον θέμα της πανδημίας, η μεταστέγαση των Δικαστηρίων και η αξιοποίηση τoυ ακινήτου της Ραλλείου, καθώς και το πρόγραμμα για παροχή μη επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις . Ζητήθηκε ακόμη η στήριξη της Δημοτικής Αρχής στην προσπάθεια προβολής και επανεκκίνησης της πειραϊκής αγοράς, μέσω προωθητικών ενεργειών και δράσεων, ενώ τέθηκαν υπόψη της Δημοτικής Αρχής και άλλα θέματα που αφορούν στην βελτίωση της πειραϊκής επιχειρηματικότητας και εύρυθμης λειτουργίας της πόλης και της αγοράς.

Ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων και αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την σημασία συνέχισης της στενής εποικοδομητικής συνεργασίας και συχνής επικοινωνίας τους, με στόχο την ανάδειξη, την δραστηριοποίηση του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την