Αρχική » Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ

by espireas

Ιδιαίτερα εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τρίτη 7 Μαρτίου ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Σ. Θωμαδάκη στα γραφεία του, στην οποία παρευρέθηκαν οι κ.κ. Α. Τσουγκριάνης Δ/ντής Περιφερειακής Δ/νσης Αττικής και Γ. Γρηγοριάδης Δ/ντής Σχεδιασμού και Ερευνών του ΣΔΟΕ, καθώς και η Αντιπρόεδρος κ. Μ. Πιττάκη, ο Γεν. Γραμματέας και ο Ταμίας του ΕΣΠ κ.κ. Θ. Καπράλος και Α. Μασουρίδης αντίστοιχα.

Το κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της Κυριακάτικης Αγοράς του Πειραιά. Οι εκπρόσωποι του ΕΣΠ εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους για την χαώδη κατάσταση που επικρατεί τις Κυριακές μπροστά από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και πέριξ του Ηλεκτρικού Σταθμού, με τα απλωμένα σεντόνια, όπου πουλιέται κάθε είδους πραμάτεια, μέχρι και τρόφιμα, ενώ παράλληλα το λαθρεμπόριο τσιγάρων οργιάζει και επέδωσαν στο κ. Σ. Θωμαδάκη χαρακτηριστικές φωτογραφίες που αναδεικνύουν την έκταση του προβλήματος.

Μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο το φαινόμενο να μονιμοποιηθεί, ζητήθηκε η εφαρμογή των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών και η αυστηρή αστυνόμευση κάθε Κυριακή, με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας, την παρεμπόδιση παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών, την αποτροπή του ιδιαίτερα μεγάλου λαθρεμπορίου τσιγάρων και την προστασία του νόμιμου εμπορίου.

Οι εκπρόσωποι του ΣΔΟΕ παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις θέσεις και τα προβλήματα που τους ανέπτυξαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και διατύπωσαν την πρόθεσή τους για ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος. Αποφασίστηκε η κοινή συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση  και η πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με όλους τους αρμόδιους φορείς, για συζήτηση και λήψη σχετικών αποφάσεων.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την