Αρχική » Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νήσων κ. Κ. Κατσαφάδο

Συνάντηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νήσων κ. Κ. Κατσαφάδο

by espireas

Σε εξαιρετικά θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήταν η συνάντηση του Προέδρου Θ. Καπράλου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Κ. Κατσαφάδο,  χθες Τετάρτη 15 Μαρτίου, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ., στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην έναρξη του Συμβουλίου για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών και στη συνέχεια ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον Υφυπουργό στα γραφεία του Συλλόγου και τον ευχαρίστησε για την συνεχή επικοινωνία που επιδιώκει με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς, προκειμένου να είναι ενήμερος για τα προβλήματα που απασχολούν το πειραϊκό εμπόριο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος στην καθημερινότητά του και συγκεκριμένα τέθηκαν οικονομικά θέματα αναφορικά με τη μείωση φορολογικών συντελεστών φυσικών και νομικών προσώπων, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, τον ειδικό ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό, την περαιτέρω μείωση προκαταβολής φόρου στις επιχειρήσεις και την επιβράβευση συνεπών επιχειρηματιών. Τονίστηκε δε η ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του τραπεζικού συστήματος και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Επίσης, έγινε αναφορά σε εργασιακά/ασφαλιστικά  θέματα που αφορούν στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων, στα προγράμματα επιμόρφωσης επιχειρηματιών και εργαζομένων, στην ανάγκη στήριξης των Εμπορικών Συλλόγων μέσω υλοποίησης προγραμμάτων απασχόλησης, στη διάθεση για το σκοπό που δίνονται των κονδυλίων των ειδικών λογαριασμών, όπως ο ειδικός λογαριασμός αλληλεγγύης, η ανάγκη επιβράβευσης μέσω της ανταποδοτικότητας στις συντάξεις για μακροχρόνια ασφάλιση των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και θέματα τραπεζικών επιτοκίων.

Δόθηκε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων σε ακίνητα που πλειστηριάζονται και σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα, όπως η υπογειοποίηση της γραμμής του ηλεκτρικού μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά, η Ιπποδάμεια Αγορά Τροφίμων, η αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στον  Πειραιά, η αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος που προέρχεται από την κρουαζιέρα κ.ά.

Ο  κ. Κ. Κατσαφάδος έκανε αναφορά στα μέτρα στήριξης που σχεδιάζει και υλοποιεί η Κυβέρνηση, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση της συνάντησης και τόνισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του για την επίλυση των προβλημάτων που τέθηκαν υπόψη του, ενώ αμφότερες οι πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση της στενής εποικοδομητικής τους συνεργασίας και επικοινωνίας, με στόχο την ανάδειξη της πόλης του Πειραιά και την τόνωση της τοπικής μας αγοράς.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την