Αρχική » Συνάντηση ΕΒΕΠ & ΕΣΠ με τη Δημοτική Αρχή ΠΕΙΡΑΙΑ σχετικά με την εξάπλωση του Κυριακάτικου Παζαριού

Συνάντηση ΕΒΕΠ & ΕΣΠ με τη Δημοτική Αρχή ΠΕΙΡΑΙΑ σχετικά με την εξάπλωση του Κυριακάτικου Παζαριού

by admin

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Ν. Μανεσιώτης με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γ. Μώραλη και τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Σ. Θωμαδάκη, στην οποία παρευρέθηκαν ο Διευθυντής Δ/νσης Αστυνομίας Πειραιά Ταξίαρχος κ. Α. Φουτάκης, ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά κ. Β. Θώδος, ο Προϊστάμενος του τμήματος χορήγησης αδειών ανάπτυξης ενέργειας και φυσικών πόρων της Αντιπεριφέρειας Πειραιά κ. Ν. Βατικιώτης , ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠ κ. Θ. Καπράλος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανεξέλεγκτη εξάπλωση της Κυριακάτικης Αγοράς του Πειραιά. Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων του Πειραιά εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την έντονη διαμαρτυρία τους για την χαώδη κατάσταση που επικρατεί τις Κυριακές μπροστά από το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς και πέριξ του Ηλεκτρικού Σταθμού, όπου επιτελείται μεγάλη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, τροφίμων κ.ά., φυσικά χωρίς ίχνος παραστατικών.

Μπροστά στον ενδεχόμενο κίνδυνο το φαινόμενο να μονιμοποιηθεί, ζήτησαν την εφαρμογή των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών και την αυστηρή αστυνόμευση κάθε Κυριακή, με σκοπό την τήρηση της νομιμότητας, την παρεμπόδιση παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών, την αποτροπή του ιδιαίτερα μεγάλου λαθρεμπορίου τσιγάρων και την προστασία του νόμιμου εμπορίου.

Οι παριστάμενοι διατύπωσαν την πρόθεσή τους για ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος και αποφασίστηκε η κοινή συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε με συντονισμένες ενέργειες να παταχθεί το φαινόμενο που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και  προσβάλει στο έπακρο την εικόνα του Πειραιά.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την