Αρχική » Σα βγεις στον πηγαιμό ……… για το τέταρτο μνημόνιο

Σα βγεις στον πηγαιμό ……… για το τέταρτο μνημόνιο

by admin

Με αφορμή τη χθεσινή ψήφιση των νέων επώδυνων φορολογικών μέτρων, είναι προφανές πως με εξαντλημένη την φοροδοτική ικανότητα, ο φαύλος κύκλος ύφεσης και από-επένδυσης βαθαίνει και ελαχιστοποιεί τα κίνητρα επιχειρηματικής δράσης και εργασίας, γιγαντώνοντας την τάση για φορο-αποφυγή και την αποχώρηση των επιχειρήσεων από την χώρα, που απλά ακολουθούν στη μετανάστευση το πολύτιμο ανθρώπινο εθνικό μας κεφάλαιο τους … «εξαγώγιμους» νέους μας.

Οι επαναλαμβανόμενες αυξήσεις στους εταιρικούς φόρους, τη διανομή μερισμάτων, τον ΕΝΦΙΑ, του ποσοστού ΦΠΑ και του φόρου αλληλεγγύης και πάλι δεν θα είναι αρκετές, εάν πρόθεση της Κυβέρνησης παραμείνει η προστασία της «ιερής αγελάδας» των κρατικών δαπανών, όπως ακούσαμε ακόμα και από υπουργικά χείλη.

Καμία συζήτηση για ουσιαστική περικοπή περιττών δαπανών του Δημοσίου σε τομείς χωρίς ουσία και ανταποδοτικότητα και δυστυχώς ελάχιστα μετρήσιμα αποτελέσματα στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, καθώς ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός βρίσκεται σε καταστολή.

Όλο και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας πια αντιλαμβάνεται το οικονομικό αδιέξοδο και το καθοδικό σπιράλ που οδηγεί σε περαιτέρω υφεσιακά μέτρα, όπως μείωση μισθών και συντάξεων και σε απουσία επενδύσεων λόγω των εξοντωτικών φόρων. Άλλωστε, το εάν ένα καράβι βουλιάξει αφορά όλους τους επιβαίνοντες…

Η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα να αλλάξει οικονομικό μοντέλο, με αναγέννηση της ιδιωτικής οικονομίας, στήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων και προσέλκυση νέων επενδύσεων, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να μπούμε σ’ ένα νέο κύκλο, πατώντας στα πόδια μας και ανακτώντας την εθνική μας αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Την ώρα που κάθε επιχείρηση έχει ήδη αγορασμένο στο πρώτο της συρτάρι το λουκέτο, αδυνατούμε να καταλάβουμε και μας θλίβει το γεγονός, ότι οι εμπεριστατωμένες και κοστολογημένες θέσεις των κοινωνικών εταίρων δεν εισακούστηκαν, οδηγώντας μας στο συμπέρασμα ότι η Κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την επιχειρηματικότητα και μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τη συνεισφορά μας στην εθνική οικονομία. Παράλληλα, επιμένει στην ίδρυση δημοσίων φορέων αμφιβόλου χρησιμότητας, ανεβάζοντας το κόστος του κράτους.

Το ελληνικό εμπόριο ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές των αντοχών του. Δεν δεχόμαστε πια να αποτελούμε τον εύκολο και μόνιμο στόχο ενός αποτυχημένου συστήματος. Δεν ανεχόμαστε πια να πληρώνουμε με αίμα την απόφασή μας να κρατήσουμε τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις μας στη χώρα που αγαπάμε.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την