Αρχική » Προτάσεις στον Υπουργό Οικονομικών για άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων

Προτάσεις στον Υπουργό Οικονομικών για άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων

by espireas

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς έστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα την ακόλουθη επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένων των εξελίξεων και του κλίματος ανασφάλειας και αγωνίας  για την επιβίωση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μετά και την εφαρμογή των νέων μέτρων, επιθυμούμε να καταθέσουμε εκ μέρους των μελών μας κάποιες προτάσεις για την άμεση ενίσχυσή τους ώστε, παρά τις όποιες αντιξοότητες, να στηριχθεί η βιωσιμότητα τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καταθέτουμε τα ακόλουθα αντίμετρα, που εκτιμούμε ότι θα βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα αποσυμπιέσουν το αίσθημα φόβου που τις διακατέχει και ειδικότερα:

  1. Παράταση του χρόνου αποπληρωμής των Επιστρεπτέων Προκαταβολών για ένα εξάμηνο.

2.Πάγωμα της αποπληρωμής των οφειλών της πανδημίας και των ρυθμίσεων για όσο χρονικό διάστημα εφαρμόζονται τα νέα μέτρα.

  1. Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων.
  2. Επιδότηση μέρος του ενοικίου, λόγω των εκτεταμένων περιοριστικών μέτρων που επηρεάζουν την προσβασιμότητα των καταναλωτών και επομένως τον τζίρο των επιχειρήσεών μας σε πολύ μεγάλο βαθμό.
  3. Επαναφορά του μέτρου της δυνατότητας αναστολής των συμβάσεων εργασίας σε ποσοστό του προσωπικού».

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την