Αρχική » Προτάσεις ΕΣΠ για τις εμπορικές μισθώσεις

Προτάσεις ΕΣΠ για τις εμπορικές μισθώσεις

by espireas

Τις προτάσεις του για τις εμπορικές μισθώσεις κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ.κ. Χ. Σταϊκούρα και Α. Γεωργιάδη με σχετική επιστολή του, στην οποία αναφέρονται τα εξής:        

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, όπου η οικονομία έχει παγώσει και οι οικονομικές συναλλαγές έχουν περιοριστεί στις απολύτως αναγκαίες, τα ενοίκια είναι ένα πρόβλημα  “θηλιά” στο λαιμό των επιχειρήσεων, καθώς αποτελoύν το πιο σημαντικό κομμάτι των παγίων εξόδων τους.

Καθώς η πανδημία πλήττει όλους ανεξαιρέτως τους κλάδους της οικονομίας, όχι όμως με την ίδια σφοδρότητα όλες τις επιχειρήσεις κάθε κλάδου, είναι απαραίτητο να βρεθεί μια λύση για τους επόμενους δύσκολους μήνες, ώστε να μπορεί να γίνει ένας προγραμματισμός από όλους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, παραθέτουμε τις ακόλουθες, απόλυτα ρεαλιστικές, προτάσεις που αφορούν μόνο τις “νοικοκυρεμένες” επιχειρήσεις, δεν προκαλούν οικονομική ζημιά στους ιδιοκτήτες και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος.

Πρώτη Πρόταση

Λόγω των συνεπειών της πανδημίας Covid-19, προτείνουμε την υποχρεωτική παράταση όλων των συμβάσεων μίσθωσης επαγγελματικής στέγης, παλιών, νέων και αορίστου χρόνου για ένα χρόνο.  Με αυτό τον τρόπο, θα αποφευχθούν οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους ιδιοκτήτες και στους ενοικιαστές, θα μειωθούν οι εξώσεις εν μέσω της πανδημίας και θα αποφύγουν οι επιχειρήσεις το σοκ της μετακίνησης σε μια εποχή που η ίδια η λειτουργία τους δεν είναι εξασφαλισμένη για το μέλλον.

Δεύτερη Πρόταση

Και πάλι εντός της περιόδου της πανδημίας και για όσο διαρκούν οι επιπτώσεις της, η δυστροπία του επιχειρηματία – μισθωτή να μην προκύπτει από την μη εμπρόθεσμη καταβολή ενός ενοικίου, αλλά από την μη καταβολή δύο συνεχόμενων ενοικίων στο τέλος του μήνα που, υπό κανονικές συνθήκες, έπρεπε να καταβληθεί το δεύτερο συνεχόμενο ενοίκιο.

Τρίτη Πρόταση

Είναι άδικο και άνισο, η μείωση φοιτητικού ενοικίου, που απολαμβάνουν για τα παιδιά τους οι εργαζόμενοι σε αναστολή της εργασίας τους, να μην ισχύει αντίστοιχα και για τα παιδιά των επιχειρηματιών, που η επιχείρησή τους επίσης βρίσκεται σε αναστολή της λειτουργίας της με κρατική εντολή.

Και οι τρεις προτάσεις μας συνεπάγονται μηδενικό αποτύπωμα στον κρατικό προϋπολογισμό και είναι δίκαιες και ζυγισμένες, προστατεύοντας τους επιχειρηματίες, χωρίς όμως να δημιουργούνται αδικίες και δεσμεύσεις της περιουσίας των ιδιοκτητών.

Ζούμε σε πρωτοφανείς καιρούς, που απαιτούν αντίστοιχα μέτρα, αν θέλουμε η αγορά και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει να επιβιώσουν».

 

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την