Αρχική » Προτάσεις ΕΣΠ για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας

Προτάσεις ΕΣΠ για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας

by espireas

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, αφουγκραζόμενος την αγωνία των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση λόγω του κορονοϊού, απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ι. Βρούτση την ακόλουθη επιστολή:

«Αναγνωρίζοντας την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και όχι μόνο, όλη η ανθρωπότητα, λόγω του κορονοϊού, αλλά και το δύσκολο έργο που επιτελείτε, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής :

  • Πέρα από τα 800 ευρώ που δικαιούνται όλες οι μορφές επιχειρήσεων, ανά ΑΦΜ πλην Α.Ε. που απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους, να δύνανται και οι εταίροι ως φυσικά πρόσωπα να τύχουν των διευκολύνσεων που ορίζονται στις περιπτώσεις των Ατομικών Επιχειρήσεων.
  • Να θεσπιστεί επιτέλους ο ακατάσχετος λογαριασμός ανά ΑΦΜ, ο οποίος θα επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα, στις πληττόμενες επιχειρήσεις για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού.
  • Να υπάρξει χρηματοδότηση στις συνεπείς πληττόμενες επιχειρήσεις ως κεφάλαιο κίνησης, προκειμένου να καλυφθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις τους, καθώς επίσης και για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση να μην ισχύει το μηνιαίο όριο τζίρου που έχει τεθεί από τις τράπεζες για την χρήση του POS.
  • Να επισπευσθεί το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής για να βοηθηθεί σημαντικά η ρευστότητα των επιχειρήσεων και στον υπολογισμό των θέσεων εργασίας να συμπεριλαμβάνονται και οι εργοδότες.
  • Είναι στην σωστή κατεύθυνση το μέτρο της μετάθεσης των πληρωμών στις επιταγές για 75 ημέρες όσον αφορά τους εκδότες, από την άλλη όμως πνίγει τους κομιστές οι οποίοι είχαν υπολογίσει με αυτές να καλύψουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Προτείνουμε λοιπόν, όπου είναι εφικτό, να πληρώνονται από τις τράπεζες οι κομιστές των επιταγών στην λήξη τους χρεώνοντας οι τράπεζες τους συνεπείς εκδότες με ένα ειδικό χαμηλότοκο δάνειο εξάμηνης διάρκειας, έτσι ώστε να υπάρχει αδιάλειπτη λειτουργία του εμπορίου.»

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την