Αρχική » Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΣΠ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΣΠ

by espireas

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 με επιτυχία η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, όπου εξετάστηκαν τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΠ για την χρονιά που πέρασε και συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Καπράλος, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του εμπορίου στην ελληνική οικονομία και στον κομβικό του ρόλο του στην απασχόληση και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, καθώς και στην ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Τόνισε, ότι ο αυξανόμενος ανταγωνισμός και οι αλλαγές που συντελούνται στο επιχειρηματικό περιβάλλον καθιστούν αναγκαία την προσαρμογή των επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα, ώστε με γρήγορα αντανακλαστικά και  ευελιξία να κάνουν το επόμενο βήμα, να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους και τη στρατηγική τους και να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Έκανε αναφορά στις προσπάθειες του ΕΣΠ  για την ψηφιακή μετάβαση των μελών του, μέσω των δυο πρωτοποριακών πλατφορμών που δημιούργησε: της ψηφιακής πλατφόρμας «εικονική περιήγηση της αγοράς-των καταστημάτων του Πειραιά» και της πλατφόρμας κινητής εφαρμογής για την πόλη του Πειραιά με στόχευση στους επιβάτες κρουαζιέρας και τους επισκέπτες, οι οποίες συνδυαστικά με την εξέλιξη του Πειραιά σε συγκοινωνιακό κόμβο και τα έργα ζωτικής σημασίας που υλοποιούνται, θα συντελέσουν στην προσπάθεια ανάδειξης και προβολής της τοπικής μας αγοράς.

Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής κ. Β. Κορκίδης, οι π. Πρόεδροι του ΕΣΠ κ.κ. Γ. Πολυχρονόπουλος, Δ. Αρμενάκης και Ν. Μανεσιώτης και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΠ κ. Α. Ανδριανόπουλος-Δασκαλάκης.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησε Ημερίδα παρουσίασης της υπηρεσίας Tax Free, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία «Planet», στα πλαίσια των καινοτόμων πρωτοβουλιών και ενημερωτικών δράσεων που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος για τα μέλη του.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την