Αρχική » Παρατείνεται έως 25 Οκτωβρίου η 10η πρωϊνή ως ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων

Παρατείνεται έως 25 Οκτωβρίου η 10η πρωϊνή ως ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων

by espireas

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 4484 Β/2020) η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ. οικ. 64450, σχετικά με τους κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με την οποία, οι περιφερειακές ενότητες της χώρας, εντάσσονται πλέον σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων (επίπεδα προληπτικών μέτρων: χαμηλό, μέτριο, υψηλό και πολύ υψηλό).

H 10η πρωινή, ως ώρα έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης, που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Αττικής (πλην νήσων) η οποία εντάσσεται στο Επίπεδο 3-Υψηλό, παραμένει σε ισχύ έως 25 Οκτωβρίου.

 Επίσης, η χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας σε εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους εργασίας με συγχρωτισμό και η τήρηση της απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου, είναι υποχρεωτική σε όλα τα επίπεδα, για όλη την χώρα.

« Όπου στις σχετικές διατάξεις  τίθεται ανώτατο όριο συμμετεχόντων ή παρευρισκομένων, για τον υπολογισμό της τήρησης του ορίου αυτού, ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ » . Το επιτρεπόμενο όριο ατόμων εντός των καταστημάτων είναι, τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.

Υπενθυμίζουμε τέλος, ότι η μη τήρηση των κανόνων της απόφασης επιβάλλει για την 1η παράβαση διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και για την 2η παράβαση 2.000 ευρώ.

 

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την