Αρχική » Ο Όμιλος “ΟΜΗΡΟΣ” τίμησε τους άριστους του Πειραιά σε ειδική εκδήλωση

Ο Όμιλος “ΟΜΗΡΟΣ” τίμησε τους άριστους του Πειραιά σε ειδική εκδήλωση

by espireas

Ανθρώπους και φορείς που διακρίνονται για το κοινωνικό τους έργο και την προσφορά τους στην πόλη του Πειραιά τίμησε ο Εκπαιδευτικός Όμιλος «ΟΜΗΡΟΣ» Πειραιά σε μια λαμπρή εκδήλωση με τίτλο «Omiros Contribution Awards» την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου 2018 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του παραρτήματος Πειραιά κα. Ματούλα Κατσαρά η οποία συγκινημένη καλωσόρισε τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης Πειραιά πατέρα Δανιήλ, τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ και «οικοδεσπότη» Βασίλη Κορκίδη,  τον πρόεδρο Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ» κ. Νίκο Μακρυπλίδη και το πλήθος επισήμων προσκεκλημένων, σπουδαστών, καθηγητών και συνεργατών του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού.

Με σειρά βράβευσης, ο ΟΜΗΡΟΣ –ως εξέχον μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας του Πειραιά- τίμησε τα κάτωθι άτομα, φορείς και οργανώσεις για το κοινωνικό τους έργο στο μεγαλύτερη λιμάνι της χώρας:

*τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς  και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ εκπροσωπούμενο από τον Αρχιμανδρίτη Δανιήλ Ψωΐνο,

*την ΠΑΕ Ολυμπιακός που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του συλλόγου και Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη,

*το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά που εκπροσώπησε ο Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Λεοντάρας,

*το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, εκπροσωπούμενο από τον Ανθυποπλοίαρχο Κωνσταντίνος Προβιά,

*την Άμεση Επέμβαση της Αστυνομίας Πειραιά εκπροσωπούμενη από τον Διευθυντή Β’ Υποδιεύθυνσης, κ. Αθανάσιο Κάμπρα,

*την ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά εκπροσωπούμενη από τον Διοικητή ΔΙΑΣ Πειραιά, Αστυνόμο Β’ κ. Δημήτριο Τσιάκο,

*την Πυροσβεστική Υπηρεσία εκπροσωπούμενη από τον Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Αττικής, Στρατηγό Κωνσταντίνο Γιόβα,

* το Πυροσβεστικό Σώμα Πειραιά εκπροσωπούμενο από τον Διοικητή κ. Διονύσιο Κουτσούκο,

*την 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) εκπροσωπούμενη από τον Διοικητή κ. Στέφανο Κολοκούρη,

*το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη,

* τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Μανεσιώτη,

* το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο» εκπροσωπούμενο από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Μαρία Αρβανίτη,

*το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας εκπροσωπούμενο από την κα Αναστασία Κατσιλιέρη, Διευθύντρια Παιδικής Προστασίας,

*τον Πειραϊκό Σύνδεσμο εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο κα. Τόνια Μεγαλοοικονόμου,

*τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Πειραιά εκπροσωπούμενο από την Πρόεδρο κα. Ελένη Δρυ,

*την Ομάδα ΔΙΑΣ εκπροσωπούμενη από τους Αστυφύλακες Παναγιώτη Κεχρινιώτη και Φίλιππο Σιχλίδη και τους Ειδικούς Φρουρούς Κωνσταντίνο Αντωνίου και Κωνσταντίνο Γκίνιο,

* τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Παλατιανό, Αρχιπλοίαρχος Π.Ν. (ε.α.), και

*τους Προσκόπους Πειραιά-Νέου Φαλήρου, εκπροσωπούμενους από τον κ. Δημήτριο Φιλίππου.

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι το εκπαιδευτικό του έργο δεν περιορίζεται στην εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια, αλλά εκτείνεται σε όλη την κοινωνία ως καλλιέργεια της αρετής και διαμόρφωση ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στα κοινά και αγωνίζονται για το κοινό καλό.

Οι βραβεύσεις που έλαβαν χώρα  δεν αποτέλεσαν μια τυπική διαδικασία δημοσίων σχέσεων, αλλά το ουσιαστικό και έμπρακτο «Ευχαριστώ» ενός κορυφαίου εκπαιδευτικού φορέα προς εκείνους που προσφέρουν στην τοπική κοινωνία.

Ειδικά στον Πειραιά, όπως υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, «ο ΟΜΗΡΟΣ, με το πλούσιο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει έχει καταφέρει να αποκτήσει βαθιές ρίζες στην πειραϊκή κοινωνία σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης εξήρε το έργου του ΟΜΗΡΟΥ τον οποίο χαρακτήρισε «πρότυπο για την ιδιωτική εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση στη χώρα μας», που «εδώ και εβδομήντα πλέον χρόνια συνεχίζει να συνεισφέρει, μεταξύ άλλων, στην έρευνα και την καινοτομία», ενώ αναφέρθηκε στα «πρωτοποριακά προγράμματα υψηλής ζήτησης» που διαθέτει ο μεγάλος εκπαιδευτικός οργανισμός, «όπως για παράδειγμα ειδικότητες, που αφορούν στον Τουρισμό και τη Ναυτιλία, τους δύο ισχυρούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΟΜΗΡΟΣ προχωρά τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΣΠ, κ. Νίκος Μανεσιώτης.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την