Αρχική » Ο ΕΣΠ υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Ο ΕΣΠ υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

by espireas

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για Ελληνικές Επιχειρήσεις.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στη χώρα μας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και το Diversity Charter Greece και αποσκοπεί στο να ενθαρρύνει τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους φορείς να αναπτύσσουν και να υλοποιούν πρακτικές ένταξης και διαχείρισης της διαφορετικότητας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θ. Καπράλος που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας με τον Σ. Μηλιώνη, Πρόεδρο Δ.Σ. του ΚΕΑΝ & Ιδρυτή του Diversity Charter Greece, δήλωσε σχετικά:  «Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για Ελληνικές Επιχειρήσεις, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς υποστηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, που στοχεύει στην προαγωγή της διαφορετικότητας και την εφαρμογής της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης στο χώρο εργασίας. Παράλληλα, δεσμεύεται να ενισχύσει και να μεταδώσει στα μέλη του τις ιδέες και τις αξίες της διαφορετικότητας ως σημαντικό συστατικό της ανάπτυξης της υγιούς και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, αλλά και της κοινωνίας, ώστε να την υιοθετήσουν και να την εντάξουν στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες απασχόλησης χωρίς στερεότυπα. Άλλωστε επιχειρηματικότητα και κοινωνία συμπορεύονται και η ισότιμη ένταξη, η ενσωμάτωση και οι ίσες ευκαιρίες στην εργασία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της κουλτούρας του εμπορικού κλάδου που είναι και ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας ».

Ο Σ. Μηλιώνης, Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΑΝ & Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, δήλωσε σχετικά: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, ένας από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις της νέας εποχής και την αξία του σεβασμού των αξιών της διαφορετικότητας και της υγιούς ενσωμάτωσης σε όλα τα επαγγελματικά περιβάλλοντα, αλλά και στις σχέσεις με το καταναλωτικό κοινό, προχώρησε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε σίγουροι, ότι βρήκαμε έναν ισχυρό και συνεπή συνεργάτη και συνοδοιπόρο στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα διαφορετικότητας και ένταξης και στο πλαίσιο αυτό, τους καλωσορίζουμε με χαρά».

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την