Αρχική » Ο ΕΣΠ προτείνει τη δημιουργία Μουσείου της πόλης του Πειραιά και σύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου

Ο ΕΣΠ προτείνει τη δημιουργία Μουσείου της πόλης του Πειραιά και σύγχρονου πολιτιστικού πολυχώρου

by espireas

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με την ευκαιρία του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, κατέθεσε στην Δημοτική Αρχή Πειραιά πρόταση που αφορά στην αξιοποίηση του κτιρίου ιδιοκτησίας του Δήμου επί της οδού Φίλωνος 31, ως χώρος πολιτισμού, μέσω της διάνοιξης και ενοποίησής του με τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Εκτιμούμε, ότι συνδυαστικά με την επικείμενη λήξη της σύμβασης λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο παράπλευρο κτίριο, θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην καρδιά της πόλης το Μουσείο της πόλης του Πειραιά και να διαμορφωθεί ένας πολυδύναμος, σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος, που θα φιλοξενεί ποικίλες εκδηλώσεις, επιστημονικά δρώμενα, δραστηριότητες πολιτισμού και αναψυχής και θα απευθύνεται τόσο στη τοπική κοινωνία, αλλά στους επισκέπτες της πόλης μας, αποτελώντας πόλο πολιτιστικής έλξης του σύγχρονου Πειραιά.

Δεδομένης της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή Πειραιά, ώστε να αποτελέσει ο Πειραιάς μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη που αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό ως συνέχεια της ιστορίας της και επένδυση για το μέλλον, η δημιουργία αυτού του χώρου πολιτισμού, πέρα από τα μεγάλα αναπτυξιακά επενδυτικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη,  θα συνδράμει καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση.

 

 

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την