Αρχική » Ο ΕΣΠ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας επισημαίνει την ανάγκη επιστροφής της Έκθεσης Ποσειδωνίων στον Πειραιά

Ο ΕΣΠ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας επισημαίνει την ανάγκη επιστροφής της Έκθεσης Ποσειδωνίων στον Πειραιά

by espireas

Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας την 29η Σεπτεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς  σχολιάζει τα ακόλουθα:

Ο εορτασμός της  Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας για τον Πειραιά, το μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας και πρωτοπόρο στην παγκόσμια ναυτιλία, έχει ιδιαίτερη σημασία.

Το θέμα του φετινού εορτασμού «Νέες τεχνολογίες για μια πιο πράσινη ναυτιλία», καταδεικνύει την ανάγκη υποστήριξης της πράσινης μετάβασης του ναυτιλιακού κλάδου προς ένα νέο πρόσωπο για την ναυτιλία του μέλλοντος, η οποία θα προσφέρει υπηρεσίες ταχύτερες, οικονομικότερες, περισσότερο αποδοτικές, αλλά και φιλικές προς το περιβάλλον.

Ο ΕΣΠ με αφορμή την Ημέρα Ναυτιλίας και στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται ώστε ο Πειραιάς να γίνει κέντρο αναφοράς της ελληνικής ναυτιλίας,  αναδεικνύει την ανάγκη επιστροφής της Έκθεσης Ποσειδωνίων στον τόπο που αυτή γεννήθηκε και καταξιώθηκε, στην πόλη που δικαιούται να κατέχει  ηγετική θέση στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ο Πειραιάς αναγεννάται, εξελίσσεται σε έναν από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς κόμβους στην Ευρώπη και σε μια σύγχρονη πόλη με ιδιαίτερη δυναμική. Στο πλαίσιο αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη η ενεργοποίηση και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων αρχών και φορέων, ώστε να θέσουν ψηλά στις προτεραιότητές τους την δημιουργία εκθεσιακού – συνεδριακού κέντρου σύγχρονων προδιαγραφών, που θα επιτρέψουν την φιλοξενία της μεγαλύτερης γιορτής της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας στην καρδιά της Ναυτιλίας, στον Πειραιά.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την