Αρχική » Ο ΕΣΠ καλεί τα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 23 Μαϊου

Ο ΕΣΠ καλεί τα μέλη του να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 23 Μαϊου

by espireas

Δεδομένου ότι την  Κυριακή 23 Μαΐου, σύμφωνα με τη απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-05-21, μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα τροφίμων, τα κομμωτήρια κ.ά., κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

Η εμπειρία από τη λειτουργία των  καταστημάτων την προηγούμενη Κυριακή 16/5 επιβεβαίωσε την άποψή μας, ότι  πρόκειται για ένα μέτρο που δεν βοηθά ουσιαστικά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, απορροφά τον τζίρο  των προηγούμενων και επόμενων ημερών, εξυπηρετεί συμφέροντα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls, μεταφέροντας τζίρο και κατανάλωση σε συγκεκριμένες περιοχές και αυξάνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Οι εικόνες συνωστισμού που είδαμε την προηγούμενη Κυριακή με καταναλωτές έξω από συγκεκριμένα καταστήματα, χωρίς να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, όπως είναι οι αποστάσεις, μας προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία σε μια περίοδο, που το κορυφαίο στοίχημα είναι η δημόσια υγεία και η διαφύλαξη της συνέχισης λειτουργίας της αγοράς.

Παράλληλα επαληθεύτηκαν οι προβλέψεις μας, ότι δεν θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τις επιχειρήσεις, καθώς δεν αναμένονταν να αυξηθεί η κατανάλωση.

Η αγορά του Πειραιά την περασμένη Κυριακή, στην πλειονότητά της, ακολούθησε το κάλεσμα του Συλλόγου μας να παραμείνει κλειστή, η κίνηση ήταν υποτονική, ενώ  το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών ήταν ιδιαίτερα χαμηλό για τις μεγάλες αλυσίδες που παρέμειναν ανοιχτές.

Ο Σύλλογός μας, πιστός στην πάγια θέση του, δεν εκφράζει καμία αντίθεση για τις 8 θεσμοθετημένες Κυριακές, τις οποίες ο εμπορικός κόσμος έχει αποδεχθεί, όμως είναι αντίθετος σε κάθε σχέδιο ή σενάριο πλήρους απελευθέρωσης της Κυριακάτικης αργίας και καλεί τα μέλη του να μην συμμετέχουν στο άνοιγμα της Κυριακής 23 Μαΐου.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την