Αρχική » Ικανοποίηση ΕΣΠ για την απόσυρση των προϊόντων διαρκείας από επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και υπεραγορές τροφίμων

Ικανοποίηση ΕΣΠ για την απόσυρση των προϊόντων διαρκείας από επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και υπεραγορές τροφίμων

by espireas

Με αφορμή την απόφαση της Kυβέρνησης για την απαγόρευση πώλησης ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης στα Σούπερ Μάρκετ έως τις 30 Νοεμβρίου,  εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την αποδοχή του δίκαιου αιτήματος του εμπορικού κόσμου,  που πλήττεται ανεπανόρθωτα από την πρωτόγνωρη αυτή κρίση. Παραθέτουμε τα προϊόντα που αποσύρονται από τα ράφια:

-Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41),

-Τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός (ΚΑΔ 47.42),

-Εξοπλισμός ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43),

-Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51),

-Χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53),

-Ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54),

-Έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59),

-Βιβλία (ΚΑΔ 47.61),

-Παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65),

-Ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71),

-Υποδήματα δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72).

Η σχετική επιστολή-αίτημα που είχε στείλει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, ήταν η εξής:

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο,  που όλα τα καταστήματα λιανικής κλείνουν με απόφαση της Κυβέρνησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και υπεραγορές τροφίμων έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν κανονικά και να πωλούν παράλληλα διαρκή προϊόντα όπως ενδύματα, υποδήματα, εσώρουχα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού, εργαλεία, γραφική ύλη, βιβλία κ.λπ., είδη δηλαδή που διαθέτουν τα πληττόμενα κλειστά καταστήματά μας.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι, στην παρούσα συγκυρία, η δυνατότητα αυτή είναι αντιδεοντολογική και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τον μεγάλο τζίρο  που ούτως ή άλλως καταγράφουν στις συνθήκες lockdown οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις από την πώληση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους καταναλωτές.

Εκτιμούμε, ότι μια απόφαση απόσυρσης αυτών των προϊόντων τη δεδομένη χρονική στιγμή και για όσο διάστημα τα φυσικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά είναι επιβεβλημένη, θα είναι ένα βήμα προς τη κατεύθυνση υγιούς ανταγωνισμού και μια έμπρακτη απόδειξη σύμπνοιας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε».

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την