Αρχική » Ο ΕΣΠ εκφράζει την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του Υπ. Οικονομικών προς τις Τράπεζες

Ο ΕΣΠ εκφράζει την ικανοποίησή του για την παρέμβαση του Υπ. Οικονομικών προς τις Τράπεζες

by espireas

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή την εντατικοποίηση των προσπαθειών του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου το τραπεζικό σύστημα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, να συμβάλει στην ελάφρυνση των πολιτών και επιχειρήσεων, δηλώνει την ικανοποίησή του.

Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον  που διαμορφώνουν ο υψηλός  πληθωρισμός και το ενεργειακό ζήτημα, απαιτούν πρωτοβουλίες και ενέργειες ανακούφισής τους, μέσω περισσότερων ρυθμίσεων δανείων, με την αξιοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, τη στήριξη των ενήμερων δανειοληπτών,  την αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων και τη μείωση των προμηθειών στις τραπεζικές εργασίες.

Εξαιρετικά κρίσιμο όμως παραμένει για το ελληνικό επιχειρείν το ζήτημα της χορήγησης ρευστότητας, σε μεγαλύτερο εύρος επιχειρήσεων, για  τη συνέχιση της λειτουργίας τους και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Η βελτίωση της πρόσβασης τους στη χρηματοδότηση και η εκλογίκευση των πάσης φύσεως προμηθειών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για το στόχο αυτό.

Ιδιαίτερα σήμερα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης μέσα σε ένα παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον, μετά από δώδεκα και πλέον χρόνια κρίσης, καλούμε Πολιτεία και Τράπεζες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, να δουν το μέλλον των επιχειρήσεων μέσα από το πρίσμα των δυνατοτήτων και του βιώσιμου πλάνου τους και όχι στείρα μέσα από τα απογοητευτικά νούμερα των τελευταίων ετών, που έχει δημιουργήσει το μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την