Αρχική » Ο ΕΣΠ για την Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Ο ΕΣΠ για την Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

by espireas

Με αφορμή την γιορτή της 27ης Ιουνίου ως Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς δηλώνει τα εξής:

Με απόφαση του ΟΗΕ που ελήφθη στις 6 Απριλίου 2017, η 27η Ιουνίου γιορτάζεται ως Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και είναι  πράγματι μια σημαντική μέρα, αφού η μικρομεσαία επιχείρηση δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας αναπτυσσόμενης οικονομίας , αλλά και ένα συνδετικό κρίκο στην όλη δομή της οικονομίας και των ανεπτυγμένων χωρών.

Η σημασία της είναι μεγάλη, αφού συμβάλλει αποφασιστικά στην κοινωνική εξισορρόπιση, στην απασχόληση, στη διατήρηση συνθηκών ανταγωνισμού, στην εισαγωγή καινοτομιών και γενικότερα στη δυναμική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας .

Αποτελούν την κινητήρια δύναμη της προόδου και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και σε αντίθεση με τα καιρούς λεγόμενα, το ποσοστό τους επί του συνόλου των επιχειρήσεων είναι στην χώρα μας όσο σχεδόν και ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Δεδομένου ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, ειδικά στις παρούσες έκτακτες συνθήκες, χωρίς να  διαθέτουν τα απαραίτητα από πλευράς Πολιτείας εφόδια, θα πρέπει  να ληφθούν στοχευμένα μέτρα ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους κλυδωνισμούς που υφίστανται και να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης .

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την