Αρχική » Ο εμπορικός κόσμος ζητά ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας της αγοράς και διαβούλευση με τους θεσμοθετημένους φορείς της

Ο εμπορικός κόσμος ζητά ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας της αγοράς και διαβούλευση με τους θεσμοθετημένους φορείς της

by espireas

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τρίτης 1η/11 σε νομοσχέδιο του Yπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, όπου επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 06.11.2022, σε ολόκληρη την Επικράτεια, από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00, δηλώνει τα εξής:

«Καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη τροπολογία, που ψηφίστηκε νύχτα, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, χωρίς νομιμοποιητική βάση και συνεννόηση με τα ενδιαφερόμενα μέρη, καθώς ανοίγει την «κερκόπορτα» που θα δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζει το Υπουργείο, κατά βούληση, θέματα της αγοράς.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, είναι κάθετα αντίθετος με την αιφνιδιαστική αυτή ρύθμιση, που είναι φανερό ότι λειτουργεί προς όφελος των πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων και εμπορικών κέντρων, αναδιανείμοντας τα ελάχιστα διαθέσιμα κατανάλωσης, προς όφελος εκείνων που έχουν και τον τρόπο και την ρευστότητα για να αναλάβουν το αυξημένο κόστος λειτουργίας την Κυριακή.

Η εύρυθμη λειτουργία της Αγοράς απαιτεί ξεκάθαρους, σταθερούς κανόνες και διαβούλευση με τους θεσμοθετημένους φορείς της».

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την