Αρχική » Οι εκπτώσεις τελευταία “σανίδα” σωτηρίας – Συνέντευξη του Προέδρου Θ. Καπράλου στο CNN

Οι εκπτώσεις τελευταία “σανίδα” σωτηρίας – Συνέντευξη του Προέδρου Θ. Καπράλου στο CNN

by espireas

Την επαναλειτουργία της αγοράς έστω με τη μορφή του click away ζητά και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για παράταση του lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου.

 Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων του Πειραιά, η παράταση αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου «επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μας».

Χθες, Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του lockdown, με κλειστά καταστήματα και περιορισμούς στη μετακίνηση μέχρι τις 18 Ιανουαρίου. O κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα και με βάση αυτά θα ανακοινώνονται τα μέτρα που θα ισχύουν.

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει των αποφάσεων της, εκτιμώντας ότι «είναι αδύνατο να πορευτεί η αγορά τους επόμενους μήνες με λύσεις ακορντεόν ή ανακοινώσεις ανά εβδομάδα». Μάλιστα, προσκαλεί σε διάλογο ειδικούς της υγείας προκειμένου να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις.

 Υπενθυμίζεται ότι το λιανεμόριο παραμένει κλειστό εδώ και δύο μήνες σε ολόκληρη τη χώρα και συγκεκριμένα από τις 7 Νοεμβρίου του 2020.
 Ολόκληρη η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά:

«Για μια ακόμη φορά, προκρίνονται άλλοι κλάδοι οικονομικής ή κοινωνικής δραστηριότητας και το εμπόριο παραμένει ο «φτωχός συγγενής», παρά το γεγονός ότι έχει επιδείξει τον απόλυτο σεβασμό σε όλους τους κανόνες της δημόσιας υγείας.

Επιμένουμε στην πρότασή μας για άμεσο άνοιγμα της αγοράς με τη μορφή του click away, όπως απόλυτα συντεταγμένα λειτούργησε την περίοδο των γιορτών και ζητούμε για μια ακόμη φορά να μπει ένα πλάνο λειτουργίας της αγοράς τους επόμενους μήνες με την δυνατότητα υποδοχής των πελατών, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες με ραντεβού.

Είναι αδύνατο να πορευτεί η αγορά τους επόμενους μήνες με λύσεις ακορντεόν ή ανακοινώσεις ανά εβδομάδα.

Δεν έχουν μείνει πλέον περιθώρια αντοχής. Η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί μια τελευταία σανίδα σωτηρίας για την συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων.

Ας μην χρονοτριβεί άλλο η κυβέρνηση. Ας καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι ειδικοί της υγείας και της αγοράς, ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες ρεαλιστικές λύσεις επιβίωσης των επιχειρήσεων σε εναρμόνιση με τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας».

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την