Αρχική » Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων-Ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα

Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων-Ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα

by espireas

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την ένταξη  στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του  Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά με αποφάσεις που υπέγραψε ο αρμόδιος για την υλοποίηση του «Ελλάδα 2.0» Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θ. Σκυλακάκης, δηλώνει τα εξής:

 Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την θετική αυτή εξέλιξη και αισθανόμαστε ευτυχείς που μετά από προσπάθειες πολλών ετών ένα πάγιο αίτημα των Πειραιωτών γίνεται πραγματικότητα.

Ο Πειραιάς αποκτά το πρώτο και μοναδικό Μουσείο, αποκλειστικά αφιερωμένο στα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν από την ενάλια αρχαιολογική έρευνα και ενισχύει τη θέση του ως διεθνής πολιτιστικός προορισμός.

Επισκέπτες απ΄όλη τη χώρα και από το εξωτερικό, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών στο παλαιό κτήριο του Σιλό στην Ηετιώνεια Ακτή, ένα κτίριο με εμβληματική σημασία και στενά συνδεδεμένο με την ιστορία αλλά και το χαρακτήρα του Πειραιά στην καρδιά του μεγάλου Λιμανιού και να περιηγηθούν στα πολυάριθμα ενάλια ευρήματα που παραμένουν άγνωστα για χρόνια σε αποθηκευτικούς χώρους.

Η δημιουργία του Μουσείου συνδυαστικά και με τα υπόλοιπα εμβληματικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλάζουν καθοριστικά την εικόνα τον Πειραιά και τον εξελίσσουν σε μια σύγχρονη, καινοτόμο πόλη με ιδιαίτερη δυναμική και σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τουριστικό προορισμό διεθνούς εμβέλειας με διακριτή – αυτοτελή φυσιογνωμία.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την