Αρχική » Με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου» στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σχολιάζει:

Με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου» στις 22 Σεπτεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς σχολιάζει:

by espireas

Η Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου είναι μία ημέρα κατά την οποία το Ελληνικό Εμπόριο τιμά την ιστορία του και την παράδοσή του, προβληματίζεται για τις προκλήσεις του παρόντος και σχεδιάζει το μέλλον του.

Παρά το γεγονός ότι η ελληνική εμπορική επιχείρηση βρίσκεται εδώ και καιρό σε ένα περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας, λόγω των επιπτώσεων της υγειονομικής και της πολυετούς οικονομικής κρίσης γεγονός που επηρέασε και την απασχόληση, εν τούτοις το εμπόριο παραμένει σταθερά ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας.

Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο εμπορικός κόσμος καλείται να λύσει τον πιο πολύπλοκο γρίφο:

α) να διαχειριστεί τις πληγές – υποχρεώσεις που φέρνουν μαζί του τα δέκα συν δύο προηγούμενα χρόνια

β) να επιβιώσει στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον με την χαμηλή κατανάλωση και τα αυξημένα κόστη

γ) να ετοιμαστεί για την επόμενη μέρα που απαιτεί, λόγω του έντονου διεθνούς ανταγωνισμού, να επιτύχει:
– ψηφιακό μετασχηματισμό
– πράσινη μετάβαση
– ψηφιακή και όχι μόνο εκπαίδευση επιχειρηματιών και εργαζομένων στα νέα δεδομένα.

Σε αυτό το πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον, ο εμπορικός κόσμος προσπαθεί με πείσμα, επιμονή και συγκεκριμένες προτάσεις να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει και ζητά τη συνεργασία της Κυβέρνησης με τους θεσμοθετημένους φορείς της αγοράς και την έμπρακτη στήριξη  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα της οικονομικής ζωής και ουσιαστικό ανάχωμα στην ανεργία.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την