Αρχική » Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

by espireas

Η 25η Μαρτίου 1821, αποτελεί ιδιαίτερο σταθμό της ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού και κορυφαία στιγμή στην πορεία του Έθνους μας.

Η ισχυρή θέληση και η αγάπη του Έθνους μας για την Ελευθερία κατάφεραν να ανατρέψουν τις ισορροπίες και να επιτύχουν το αδιανόητο για τον Ελληνισμό. Την ανεξαρτησία του μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

Το μήνυμα αυτού του ιστορικού άθλου παραμένει πάντα διαχρονικό και επίκαιρο. Μας διδάσκει τη σημασία της ενότητας και της ομοψυχίας των Ελλήνων σε κοινούς αγώνες, κοινές αξίες, κοινούς στόχους και κοινά ιδανικά που εξακολουθούν να εμπνέουν όλους.

Είναι λοιπόν αναγκαία η εθνική ομοψυχία και η κοινωνική συνοχή. Είναι  απαραίτητο να προσπεράσουμε τις όποιες διαφορές και σκοπιμότητες και να ενεργοποιήσουμε τη δημιουργικότητά μας, διεκδικώντας αξιοπρέπεια, ευημερία και προκοπή για το έθνος και τη χώρα  μας, ώστε η πατρίδα μας να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον που της αξίζει και που καλούμαστε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Ας παραδειγματιστούμε από τους πρωτεργάτες αγωνιστές, ας φανούμε αντάξιοι της ανεκτίμητης κληρονομιάς που μας άφησαν και ας τιμήσουμε συμβολικά τις θυσίες των προγόνων μας υψώνοντας το εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία μας, την ημέρα της Εθνικής μας γιορτής

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την