Αρχική » Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΣΕΕ-ΟΕΣΑ ΟΝΝΑ – ΕΣΠ για τη λειτουργιά της Κυριακάτικης αγοράς του Πειραιά το Σάββατο 24-12-2016

Κοινό Δελτίο Τύπου ΕΣΕΕ-ΟΕΣΑ ΟΝΝΑ – ΕΣΠ για τη λειτουργιά της Κυριακάτικης αγοράς του Πειραιά το Σάββατο 24-12-2016

by admin

Με ιδιαίτερη έκπληξη και μεγάλη απογοήτευση ο Εμπορικός κόσμος του Πειραιά διαπίστωσε την παράνομη λειτουργία της «Κυριακάτικης Αγοράς» (παζάρι) το Σάββατο 24/12/2016!! Για την πρόθεση της παράνομης λειτουργίας της Κυριακάτικης Αγοράς – ημέρα Σάββατο ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με επιστολή του, η οποία απεστάλη στις 21/12/2016, είχε προειδοποιήσει εγκαίρως την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, τον Δήμο και την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, στην οποία επιστολή αναφερόταν σαφώς πως σύμφωνα με την υπ’ αριθμ’ 124218/Κ1-1910 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, κάτι τέτοιο δεν είναι νόμιμο, καθόσον σε καμία διάταξη του σχετικού Νόμου (Ν.4264/2014 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει) δεν προβλέπεται η αλλαγή ή η μεταφορά της ημέρας λειτουργίας των Κυριακάτικων αγορών σε άλλη ημέρα σε περίπτωση επίσημης αργίας.

Μας προξενεί ιδιαίτερη λύπη και απορία η αδυναμία να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και δια μέσου της σιωπηλής ανοχής να αναπτύσσονται παράνομες ενέργειες, που εκτός των άλλων προσβάλουν και την εικόνα της. Αδυναμία που φαίνεται άλλωστε και τις 52 Κυριακές κάθε χρόνου, όπου πέρα από τις συγκεκριμένες 150 περίπου «νόμιμες» άδειες της Κυριακάτικης αγοράς αναπτύσσονται τουλάχιστον άλλοι 150 παράνομοι πάγκοι, στους οποίους επιτελείται μεγάλη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων, λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων κ.λ.π. χωρίς φυσικά ίχνος παραστατικών. Οι περιστασιακές δε προσπάθειες από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Πειραιά, να περιορισθεί ή να ελεγχθεί η κατάσταση αυτή, διαχρονικά έχουν αποβεί άκαρπες.

Οι επιχειρήσεις του Πειραιά, που πέρα από τις δραματικές συνέπειες της κρίσης αντιμετωπίζουμε και σοβαρότατα κυκλοφοριακά προβλήματα συνδεδεμένα σε μεγάλο βαθμό με τις καθυστερήσεις εκτέλεσης των έργων του Τράμ και του Μετρό, πληρώνοντας βέβαια παράλληλα και τα ακριβότερα ίσως Δημοτικά τέλη στην επικράτεια, πιστεύουμε ότι δικαιούμαστε να έχουμε απαιτήσεις, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την τήρηση της νομιμότητας στην πόλη μας για την προστασία του νόμιμου εμπορίου, ώστε να επιχειρούμε σε ένα περιβάλλον φιλικότερο προς το καταναλωτικό κοινό και ελκυστικότερο στους επισκέπτες της.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την