Αρχική » Ικανοποίηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Ικανοποίηση Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

by espireas

Κατόπιν των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού στην 84η ΔΕΘ,  ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς  δηλώνει την ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για  τα ακόλουθα:

-Την μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων από το 28 στο 24%.

-Την μείωση του φόρου στα μερίσματα από 10 στο 5%.

-Την  σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023.

-Την μείωση της φορολογίας εισοδήματος στα φυσικά πρόσωπα με εισοδήματα έως 10.000 € από το 22 στο 9%.

-Τον σχεδιασμό κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος.

-Την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και μάλιστα από φέτος.

Ωστόσο αναμένουμε το μέτρο της μείωσης του ΕΝΦΙΑ να ισχύσει και για τα νομικά πρόσωπα -επιχειρήσεις- και κυρίως για τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται και στα οποία επενδύουν οι εμπορικές επιχειρήσεις.

Τα ανωτέρω, είναι μέτρα που θα δώσουν μια πραγματική ανάσα στην αγορά καθώς θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να επανεπενδύσουν μέρος των κερδών τους, αλλά και να συμβάλλουν σημαντικά και στην αύξηση του έμψυχου δυναμικού τους δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Επισημαίνουμε όμως, ότι η ελληνική οικονομία δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο και εξακολουθεί να «σέρνει» τεράστιες αγκυλώσεις. Απαιτείται λοιπόν σχέδιο και καθαρός προσανατολισμός.

Επισημαίνουμε επίσης το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και αναμένουμε γενναίες ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια, αλλά και οι Τράπεζες να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, να κερδηθεί το στοίχημα της πλήρους απορρόφησης των κονδυλίων ΕΣΠΑ και παράλληλα να επιβραβευθούν οι επιχειρήσεις που «έσυραν» τα βάση της δεκαετούς κρίσης και παρέμειναν όρθιες.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την