Αρχική » Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας

by espireas

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να συμβάλλει στη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων, ώστε η πόλη μας να είναι καθαρή, απέστειλε στα μέλη του την εξής αποστολή:

Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η προστασία του περιβάλλοντος και η καθαριότητα της πόλης αποτελούν κοινωνικά αγαθά άμεσης προτεραιότητας. Η έννοια της καθαριότητας, είναι μια έννοια απόλυτη, είναι πολιτισμός και τρόπος ζωής.

Ο Δήμος Πειραιά έχει την υποχρέωση να φροντίζει για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων. Όμως, χρειάζεται η ευαισθητοποίηση, η συμμετοχή και η συνεργασία όλων μας. Οφείλουμε όλοι όσοι ζούμε, δουλεύουμε, επισκεπτόμαστε τον Πειραιά, να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και να συμμετέχουμε ενεργά στην καθημερινή διαχείριση της καθαριότητας για να βελτιώσουμε την εικόνα των πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματα μας, των κοινόχρηστων χώρων, αλλά και γενικά την εικόνα της πόλης μας.

Πρέπει να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αντιμετώπισης ενός υπαρκτού προβλήματος, με το να τοποθετούμε τα διπλωμένα χαρτοκιβώτια και τα απορρίμματα μέσα στον κάδο, μετά το μεσημεριανό και βραδινό κλείσιμο των καταστημάτων – και όχι κατά την διάρκεια του χρόνου εργασίας – ώστε να περιοριστεί ο χρόνος εναπόθεσής τους.

Όσον αφορά στα ογκώδη αντικείμενα, των οποίων η αποκομιδή είναι δωρεάν, θα πρέπει οπωσδήποτε να ειδοποιείται η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας (τηλ. 213 2123013).

Υπενθυμίζουμε ότι η τήρηση της καθαριότητας, μας δεσμεύει όλους και προβλέπει δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Ας τις τηρήσουμε.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την