Αρχική » Ημερίδα “Θεσμικό πλαίσιο και δημιουργία κουλτούρας κατά της Βίας και της Παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας” Δευτέρα 15 Απριλίου

Ημερίδα “Θεσμικό πλαίσιο και δημιουργία κουλτούρας κατά της Βίας και της Παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας” Δευτέρα 15 Απριλίου

by admin

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, το Κέντρο Έρευνας για τη Διακυβέρνηση & την Αειφορία Ι.Κ.Ε. «Ethos Lab» και το «Culture First Greece Chapter» έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην 2η Ημερίδα του Κύκλου Εκδηλώσεων «CREATIVE DIALOGUES», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 (17:30-18:30) στην Αίθουσα του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (Γεωργίου Κασιμάτη 1 [Mέγαρον Ε.Β.Ε.Π.], 4ος όροφος), με θέμα: «Θεσμικό πλαίσιο και δημιουργία κουλτούρας κατά της Βίας και της Παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας»

Πρόγραμμα Συζήτησης:

Θοδωρής Καπράλος Theodoros Kapralos

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς | Πρόεδρος

Έναρξη – Χαιρετισμός

Εισηγητές:

– Νικόλαος Μέλιος Μέλιος Νίκος

Ethos Lab | Founder & Culture First Greece Chapter | Chapter Lead

– Μαρίνα Αλυσανδράτου Marina Alysandratou, MBA

Business Architect | Founder & Culture First Greece Chapter | Chapter Co  Lead

Περιεχόμενο:

– Νομικό και κανονιστικό πλαίσιο, βασικές έννοιες, ορισμοί.

– Μορφές παρενόχλησης και αναγνώριση περιστατικών.

– Επιπτώσεις και ενδεχόμενες κυρώσεις.

– Δημιουργία στρατηγικής και ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας:

– Πολιτική και διαδικασίες.

– Πρόληψη.

– Διαχείριση κινδύνων.

– Αντιμετώπιση περιστατικών.

– Εκπαίδευση.

– Το ζήτημα μας αφορά όλους, υπόχρεους και μη!

Περιγραφή:

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην κατανόηση του νομικού πλαισίου για τη Βία, την Παρενόχληση και την Παρενόχληση λόγω Φύλου στον κόσμο της εργασίας και της εν γένει φιλοσοφίας του.

Παράλληλα, εστιάζει στην αναγκαιότητα για τον σχεδιασμό μιας επιχειρηματικής στρατηγικής με στόχο τη μείωση των ενδεχόμενων κινδύνων για την επιχείρηση στον τομέα αυτό, ασχέτως της νομικής ή μη, υποχρέωσής της.

Θα παρουσιαστούν αρχικά το θεσμικό πλαίσιο κατά της Βίας και Παρενόχλησης, οι βασικές έννοιες και οι ορισμοί με σκοπό την αναγνώριση, κατανόηση και αντιμετώπιση της παρενόχλησης και της βίας στον χώρο εργασίας.

Μέσω της εξέτασης των διάφορων μορφών βίας και παρενόχλησης καθώς και της συζήτησης επί πραγματικών συμβάντων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ευαισθητοποιηθούν και κατανοήσουν τον αρνητικό αντίκτυπο τέτοιων περιστατικών στο επιχειρησιακό τους περιβάλλον.

Θα επισημανθούν οι ρόλοι και οι ευθύνες των εργοδοτών και των εργαζομένων, καθώς και οι στρατηγικές πρόληψης, αντιμετώπισης και λήψης μέτρων.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος μέσω της ενημέρωσης, καθώς και η επιδίωξη αλλαγής στην εταιρική στρατηγική και η δημιουργία επιχειρηματικής κουλτούρας κατά της Βίας και Παρενόχλησης.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την