Αρχική » Επιτυχής η 1η Ημερίδα με θέμα «Από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο νέο πλαίσιο των ESG κριτηρίων: Προκλήσεις και ευκαιρίες» στο πλαίσιο του Κύκλου Εκδηλώσεων «Creative Dialogues»

Επιτυχής η 1η Ημερίδα με θέμα «Από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο νέο πλαίσιο των ESG κριτηρίων: Προκλήσεις και ευκαιρίες» στο πλαίσιο του Κύκλου Εκδηλώσεων «Creative Dialogues»

by espireas

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Απριλίου η 1η Ημερίδα που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε συνεργασία με την εταιρεία Ethos Lab ΙΚΕ, με θέμα «Από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο νέο πλαίσιο των ESG κριτηρίων: Προκλήσεις και ευκαιρίες» στο πλαίσιο του Κύκλου Εκδηλώσεων «Creative Dialogues».

Η διοργάνωση της ημερίδας -που διεξήχθη σε υβριδική μορφή- εντάσσεται σε μια σειρά πρωτοβουλιών των συνδιοργανωτών για την ενημέρωση των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης, καθώς και σε γενικότερα ζητήματα, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ΜμΕ, τα ζητήματα ηγεσίας και επιχειρηματικής ηθικής, οι διαδικασίες πιστοποιήσεων, οι βιώσιμες και έξυπνες πόλεις, η εταιρική κουλτούρα και η επιχειρηματική ιστορία, ο τοπικός πολιτισμός κ.ά.

Στην έναρξη της Ημερίδας, ο Πρόεδρος του ΕΣΠ Θ. Καπράλος απηύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία των δημιουργικών συνεργειών  και της εξωστρέφειας για τον ΕΣΠ. Παράλληλα, υπενθύμισε προς τους συμμετέχοντες ότι, καθώς τα κριτήρια ESG διαμορφώνουν μια νέα πραγματικότητα στις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, οι εταιρείες που θα προσαρμόσουν έγκαιρα και κατάλληλα τη στρατηγική τους, θα είναι αυτές που θα καταστούν σε βάθος χρόνου ανταγωνιστικές (σε τοπικό και διεθνές επίπεδο), απολαμβάνοντας συγχρόνως προνομιακή πρόσβαση στις πηγές χρηματοδότησής τους.

Ο κ. Ν. Μέλιος σημείωσε ότι, η Ethos Lab IKE, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναπτύσσει, σχεδίασε αυτόν τον κύκλο εκδηλώσεων ειδικά για τον ΕΣΠ και τα μέλη του, με σκοπό τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας στην μετά covid εποχή.

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ.:

-Ν. Μέλιος Ethos Lab | Founder, Governance & Sustainability Expert με θέμα «Διακυβέρνηση και η βιωσιμότητα (ESG): Το νέο πλαίσιο αναφοράς και οι προκλήσεις του».

-Μ. Κόκκινος TÜV AUSTRIA Hellas | Scheme Manager of Environmental and Energy Management Systemsμ με θέμα: «Περιβαλλοντικές προτεραιότητες  στο πλαίσιο των κριτηρίων ESG».

-Γ. Ηλιόπουλος AIPHORIA Consulting | Founder & Managing Director, ESG &Sustainability Expert  με θέμα: «Κοινωνικές προτεραιότητες στο πλαίσιο των κριτηρίων ESG» και

-Γ. Κουμής Σύμβουλος Στρατηγικής Χρηματοοικονομικής Διαχείρισης με θέμα: «Η σημασία των ΕSG κριτηρίων  για τη χρηματοδότηση των ΜμΕ».

Ευχαριστούμε πολύ τους ομιλητές για την, κατά γενική ομολογία, άρτια παρουσίαση των θεμάτων που αφορούν σε θέματα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και στην ανάγκη προσαρμογής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα ώστε να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις, αλλά και τις ευκαιρίες, του ταχύτατα μεταβαλλόμενου οικονομικού και τεχνολογικού περιβάλλοντος.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την