Αρχική » Επιτυχής η Ημερίδα «Οι τάσεις στο Λιανικό Εμπόριο»

Επιτυχής η Ημερίδα «Οι τάσεις στο Λιανικό Εμπόριο»

by espireas

Τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, τις προκλήσεις και προοπτικές που διαμορφώνονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Θ. Καπράλος  στην υβριδική Ημερίδα  με θέμα «Οι τάσεις στο Λιανικό Εμπόριο» που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά και η Κοινότητα Γνώσης & Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία του Δήμου Πειραιά, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Τα τελευταία δυο χρόνια που η ζωή μας άλλαξε σε πολλά επίπεδα, οι επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να οργανωθούν και να αντικαταστήσουν τον παραδοσιακό τρόπο λειτουργίας τους με έναν πιο ψηφιακό προκειμένου να είναι ευέλικτες και να  επιβιώσουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Είδαμε λοιπόν στην πράξη, ότι θα πρέπει να υιοθετήσουμε τις νέες τάσεις, τις νέες τεχνολογίες που έχουν αλλάξει ριζικά το εμπόριο και την οικονομία γενικότερα. Όλες πλέον οι επιχειρηματικές αποφάσεις μας θα πρέπει να στηρίζονται στα νέα δεδομένα που έχουν επίκεντρο τον καταναλωτή, να κατανοήσουμε τις ανάγκες, τις επιθυμίες του, τον τρόπο που λειτουργεί. Οι επιχειρήσεις θα πρέπει να αναγνωρίσουν την αλλαγή στις τάσεις που επικρατούν στο εμπόριο και να υποστηρίξουν την καλλιέργεια και εφαρμογή της νέας ψηφιακής κουλτούρας.

Στον Εμπορικό Σύλλογο, θέλοντας να βοηθήσουμε στην προσπάθεια αξιοποίησης των νέων εργαλείων και να συμβάλουμε στη μεταφορά τεχνογνωσίας, προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για τα μέλη μας και γενικότερα για τις επιχειρήσεις της πόλης μας, ώστε να εξελίξουν τις δυνατότητες και τις δεξιότητές τους, αξιοποιώντας τη γνώση και τις πληροφορίες και να εδραιώσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Σε αυτή την προσπάθεια, στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας, ανταγωνιστικότητας, εξωστρέφειας και ανθεκτικότητας των επιχειρήσεων, της  τεχνολογικής και ψηφιακής ετοιμότητάς τους έχουμε αρωγούς  τη Δημοτική Αρχή και την Ελληνική Συνομοσπονδία εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για μια μετάβαση που συνδυάζει οικονομική αποτελεσματικότητα με κοινωνική συνοχή».

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την