Αρχική » Επιτυχής η Ημερίδα «Οι σύγχρονες πόλεις-λιμάνια και ο αναπτυξιακός ρόλος του πολιτισμού: Η περίπτωση του Πειραιά»

Επιτυχής η Ημερίδα «Οι σύγχρονες πόλεις-λιμάνια και ο αναπτυξιακός ρόλος του πολιτισμού: Η περίπτωση του Πειραιά»

by espireas

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου 2022 στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς η ημερίδα με θέμα «Οι σύγχρονες πόλεις-λιμάνια και ο αναπτυξιακός ρόλος του πολιτισμού: Η περίπτωση του Πειραιά», την οποία διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) και το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+ «Harbor Heritage Story Telling – HHST».

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Οι διοργανωτές και οι ευρωπαίοι συνεργάτες του έργου ευχαριστούν θερμά τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού του Δήμου Πειραιά κ. Δημήτρη Καρύδη, τον Πρόεδρο του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλη Κορκίδη, τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργο Παπαμανώλη Ντόζα και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Θοδωρή Καπράλο, για τις σημαντικές παρεμβάσεις τους για την οικονομία, τη ναυτιλία, το εμπόριο, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, τη βιώσιμη/πράσινη ανάπτυξη, την τεχνική εκπαίδευση και τις προοπτικές ανάταξης και ανάπτυξης της πόλης και του λιμανιού του Πειραιά.

Η στρατηγική σύνδεση του έργου με την πολιτιστική δυναμική της πόλης του Πειραιά και τις δυνατότητες που παρέχει ο τομέας του πολιτισμού για βελτίωση της εικόνας και της ταυτότητας της πόλης ώστε να καταστεί ξανά ένα ελκυστικός τουριστικός προορισμός και η εργαλειοθήκη του όλου έργου, παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους των Ελλήνων εταίρων κ.κ. Νίκο Μέλιο, Isabelle Bouchy και Isabelle Trinquelle.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Vesna Bulić Baketić για τις βέλτιστες πολιτιστικές πρακτικές και δράσεις που εφαρμόζονται στην πόλη του Σπλιτ από τον Κροάτη εταίρο του έργου Prokultura – Opservatorij kulturnih politika – Split.

Ο Δρ. Άγγελος Βλάχος, Διευθυντής του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας» συντόνισε την ημερίδα και κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ανάδειξε την αναγκαιότητα των συνεργιών σε πολλαπλά επίπεδα και συνέδεσε εύστοχα και  πολυπαραγοντικά τις εισηγήσεις των ομιλητών, αναδεικνύοντας τις ευκαιρίες που αναδεικνύονται για το λιμάνι και την πόλη του Πειραιά, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αδράνειες, καθυστερήσεις και έλλειψη συντονισμού και συνεργασιών.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την