Αρχική » Εγκαίνια του σηματοδοτημένου περιπάτου Πειραιά «THE PIRAEUS CITY WALK»

Εγκαίνια του σηματοδοτημένου περιπάτου Πειραιά «THE PIRAEUS CITY WALK»

by admin

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαΐου τα εγκαίνια του σηματοδοτημένου περιπάτου Πειραιά «The Piraeus City Walk», στα πλαίσια των Ημερών Θάλασσας 2016, στην αφετηρία του Τerminal A΄Επιβατών (Παγόδα).

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νίκος Μανεσιώτης.

Ο Δήμαρχος, συνεχάρη τον Εμπορικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία του,  χαιρέτησε ένθερμα την ενέργεια, ευχήθηκε καλή επιτυχία και δήλωσε την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στην κοινή προσπάθεια τόνωσης της πειραϊκής αγοράς και προβολής του Πειραιά, ώστε να γίνει η πόλη ένας ελκυστικός προορισμός, όπως της αρμόζει.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΠ τόνισε την σημαντικότητα της δημιουργίας του περιπάτου, καθώς όπως είπε «σκοπός είναι να κοιτάξουμε προς τη θάλασσα για να προσελκύσουμε τον κόσμο της κρουαζιέρας στην πόλη μας», ενώ ανέφερε ότι το επόμενο βήμα είναι η γνωστοποίησή του στις εταιρείες της κρουαζιέρας, προκειμένου να επικοινωνηθεί και να προσελκύσει τους επισκέπτες στην πόλη.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων & Σαρωνικού κ. Π. Χατζηπέρος, , η Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Α. Γλύκα-Χαρβαλάκου, η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Κ. Λαουλάκου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΣΑΟΝΝΑ κ. Π. Πολιτάκης, ο  Γενικός Δ/ντής του ΟΛΠ κ. Σ. Χατζάκος, ο Δ/ντής Κρουαζιέρας του ΟΛΠ κ. Θ. Τσίτουρας, κ.ά.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ακολούθησαν τον σηματοδοτημένο περίπατο, που περιλαμβάνει τμήμα του Οpen Μall Piraeus και πολλά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (Δημοτικό Θέατρο, Αρχαιολογικό Μουσείο, Εκκλησίες κ.ά.),  είναι 4 χλμ., διάρκειας μόνο 60’  και έχει την εξής διαδρομή:

Αφετηρία: Terminal A΄(Παγόδα) –> Αγ. Νικόλαος –> δεξιά Χαριλ. Τρικούπη – Αρχαιολογικό Μουσείο –> Πασαλιμάνι –> Γρ. Λαμπράκη –> αριστερά Σωτήρος –> δεξιά Καραΐσκου –> αριστερά Δραγάτση –> δεξιά Ηρ. Πολυτεχνείου – Δημοτικό Θέατρο –> αριστερά Τσαμαδού –> αριστερά Γούναρη – αγορά τροφίμων –> αριστερά Ακτή Ποσειδώνος – Αγ. Τριάδα –> δεξιά Ακτή Μιαούλη – Αγ. Σπυρίδωνας –> Αγ. Νικόλαος –> τέρμα διαδρομής.

You may also like

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι από τους αρχαιότερους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του που έχει ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 1900.

Ο ρόλος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς είναι ιδιαίτερα σημαντικός σήμερα, που βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων, διεθνών ανακατατάξεων, νέων οικονομικών και τεχνολογικών όρων.

Χρησιμοι Συνδεσμοι

© Copyright espireas.gr | All Rights Reserved  | Κατασκευή Ιστοσελίδων & Φιλοξενία Ιστοσελίδων απο την